Mercedes-Benz GLC Coupé -malli on päivitetty

Vain muutama viikko uudistuneen GLC:n maailman ensiesittelyn jälkeen Mercedes-Benz esittelee sen päivitetyn sisarmallin, uuden GLC Coupén.

Mercedes-Benzin SUV-mallistossa on tarjolla kaikkiaan seitsemän vaihtoehtoa: GLA, GLC, GLC Coupé, GLE; GLE Coupé, GLS sekä G-sarja.

GLC Coupén tärkeimmät uudistukset:

Erottuva muotoilu: Coupé-mallin A-pilarien kaareva muotoilu madaltaa auton kattolinjaa. Timanttikoristeisen, yksipuolaisen etusäleikön vakioväri on hopea, mutta se on saatavissa myös mustana Night package –varustepaketin yhteydessä. Auton ilmettä korostavat etu- ja takaosan kromatut alleajosuojat ja takaosan ilmanohjain. Vakiovarusteena keulalla ovat soihtumaiset Led High Performance –ledivalot, ja myös takavalot on toteutettu kokonaan led-teknologialla. Matkustamon Magma grey –värimaailma on kokonaan uusi. Myös monitoimiohjauspyörän toteutus on uudistunut, ja se on saatavana kahtena eri versiona.

MBUX-käyttöjärjestelmä: Mercedes-Benzin kiitetty MBUX-järjestelmä perustuu vuorovaikutukseen käyttäjän ja auton välillä eleiden ja liikkeiden, kosketuksen ja ääniohjauksen avulla. Infotainment-järjestelmän perusnäytön koko on 12,3 tuumaa. Kojelaudan keskeltä löytyvän vapaasti seisovan multimedianäytön saa kahdessa koossa: 7-tuumaisena (resoluutio 960 x 540 pikseliä) tai 10,25-tuumaisena (resoluutio 1920 x 720 pikseliä). Monitoiminen touchpad-ohjauslevy keskikonsolissa korvaa entisen pyöritettävän painokytkimen. GLC Coupén infotainment-järjestelmää voidaan ohjata viidellä eri tavalla: sormikosketuksella keskinäytöstä, monitoimiohjauspyörän näppäimistä, keskikonsolin touchpad-ohjauslevyllä, Interior Assistantin kautta eleillä ja liikkeillä (ks. seuraava kohta) sekä ääniohjauksella Hey Mercedes –komennolla.

Interior Assistant: Kuljettajan ”kamaripalvelija” on entistä vaivattomampi tapa käyttää auton multimediajärjestelmää. Järjestelmässä katon etureunaan sijoitettu kamera rekisteröi käden liikkeet kosketusnäytöllä ja keskikonsolin touchpad-ohjauslevyllä.

Energizing-mukavuustoiminnot: GLC Coupén Energizing-toiminto integroi yhteen valaistuksen, äänentoiston ja musiikin, ilmastoinnin sekä istuinten hieronta-, lämmitys- ja tuuletustoimintojen hallinnan matkustusmukavuuden parantamiseksi ja vireystilan ylläpitämiseksi. Energizing Coach toimii kuin henkilökohtainen personal trainer: se seuraa ajoneuvosta ja ympäristöstä kerättyä dataa ja suosittelee kuljettajan tilaan parhaiten sopivaa Energizing-ohjelmaa.

Edistykselliset turvajärjestelmät: Aktiivinen etäisyysavustin, aktiivinen ohjausavustin sekä aktiivinen jarruavustin muodostavat vankan pohjan GLC Coupén turvaominaisuuksille. Mallin uusia turvallisuusominaisuuksia ovat muun muassa poistumisvaroitin ja vakionopeudensäätimen jonon pää –toiminto. Poistumisvaroitin on aktiivinen vain pysäytetyssä autossa ja varoittaa ovea avattaessa ääni- ja valomerkein, mikäli lähestymässä on ajoneuvo tai polkupyöräilijä. Jonon pää –toiminnon ansiosta auto pysähtyy ja lähtee liikkeelle automaattisesti, kun liikenne edessä pysähtyy jonoutumisen takia. Niin ikään uusi varuste on perävaunuavustin, joka mittaa vetoauton ja perävaunun välistä kulmaa ja helpottaa peruuttamista vaunu kytkettynä. 360 asteen kamerakuva takaa hyvän näkyvyyden auton ympäriltä.

Alusta ja jousitus: GLC Coupéssa on vakiona säätyvä urheilujousitus mukautuvalla vaimennuksella. Valinnaisvarusteena on tarjolla etu- ja taka-akselin jatkuvatoiminen Dynamic Body Control –vaimennus, jossa jokaisen pyörän jousitusta säädetään itsenäisesti suhteessa moottorin, vaihteiston ja ohjauksen toimintaan ajotilanteesta ja -nopeudesta sekä tien kunnosta riippuen. Saatavana on myös ilmajousitus.

Kuva: Daimler.

GLC Coupén moottorivalikoima: Lisää puhdasta tehoa

GLC Coupén moottoripaletti on kokonaan uusi, ja lisää moottorivaihtoehtoja on tulossa. Kaikki dieselmoottorit täyttävät Euro 6d –päästönormin (RDE – Real Driving Emissions Stage 2), joka tulee voimaan 2020.

Moottorin yhteyteen asennettu pakokaasujen jälleenkäsittelyjärjestelmä koostuu DOC-happikatalysaattorista, katalysaattoritoiminnolla varustetusta sDPF SCR-hiukkassuodattimesta sekä SCR-katalysaattorista AdBlue-ruiskutuksella.

Moottorin kuormituksen aiheuttamia typpioksidipäästöjä pienennetään ylimääräisellä SCR-katalysaattorilla pakosarjan yhteydessä. Sama moottori on saavuttanut saksalaisissa testeissä 0 gramman NOx- päästöt ensimmäisenä uuden sukupolven dieselvoimanlähteenä maailmassa.

Bensiinimoottorit edustavat sähköistä EQ Boost –tuoteperhettä, sillä niissä hyödynnetään integroitua 48 voltin sähköjärjestelmää sekä jarrutus- ja hidastusenergian talteenottoa.

Lisäksi käytössä on 10 kilowatin (16 hv) lisäteho kiihdytyksissä sekä sailing-toiminto tasaisessa maantieajossa polttomoottori sammutettuna. 48 voltin teknologia pienentää kulutusta jopa yhtä paljon kuin perinteiset korkeajännitteiset hybriditeknologiat, lisää käyttömukavuutta ja parantaa auton suorituskykyä.

GLC Coupé 200 4MaticEQ Boost
Sylinterit                              rivi4
Polttomoottorin teho kW/hv    145/197
Sähkömoottorin lisäteho kW (EQ Boost) 10
Polttomoottorin vääntö Nm      320
Sähkömoottorin vääntö Nm     150
Yhd. kulutus l/100 km             7,1–7,4
CO2-päästöt g/km                 161–169

GLC Coupé300 4MaticEQ Boost
Sylinterit                                rivi4
Polttomoottorin teho kW/hv      190/258
Sähkömoottorin lisäteho kW (EQ Boost) 10
Polttomoottorin vääntö Nm        370
Sähkömoottorin vääntö Nm       150
Yhd. kulutus l/100 km              7,1–7,4
CO2-päästöt g/km                  161–169

GLC Coupé 200d 4Matic
Sylinterit                               rivi4
Polttomoottorin teho kW/hv     120/163
Polttomoottorin vääntö Nm      360
Yhd. kulutus l/100 km            5,2–5,5
CO2-päästöt g/km                 137–145

GLC Coupé 220d 4Matic
Sylinterit                               rivi4
Polttomoottorin teho kW/hv     143/194
Polttomoottorin vääntö Nm      400
Yhd. kulutus l/100 km             5,2–5,5
CO2-päästöt g/km                  137–145

GLC Coupé 300d 4Matic
Sylinterit                                rivi4
Polttomoottorin teho kW/hv      180/245
Polttomoottorin vääntö Nm        500
Yhd. kulutus l/100 km               5,8
CO2-päästöt g/km                    151–153

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!