Lisää tietoa Volvo EX30 -mallista

Viikon kuluttua Volvo tuo markkinoille täyssähköisen Volvo EX30 -mallin. Volvo on nyt paljastanut hieman lisätietoa auton sisustasta.

Volvo EX30-mallin soundbar on lajinsa ensimmäinen ja saanut innoituksensa kotien audiojärjestelmistä. Se tuo useat kaiuttimet yhteen kokonaisuuteen ja täyttää matkustamon korkealaatuisella äänellä.

Soundbar on erinomainen esimerkki älykkäästä muotoilusta: se yhdistää kaiuttimet yhdeksi komponentiksi ja vähentää johdotuksen ja materiaalien määrää.

Soundbaria ei ensin välttämättä edes huomaa, sillä se sijaitsee tuulilasin alla ja on integroitu saumattomasti ohjaamoon.

Koska ovissa ei tarvita kaiuttimia, niihin on saatu enemmän säilytystilaa.
Samaan tapaan sivulasien käyttökytkimet on siirretty keskikonsoliin, josta kuljettajan ja etumatkustajan on niitä helppo käyttää.

Nämä ja monet muut esimerkit edustavat laajempaa keskittämisen periaatetta Volvo EX30:n sisätiloissa.

Kuva: Volvo Cars.

Hansikaslokero on keskinäytön alapuolelle. Tämän ansiosta sekä kuljettaja että etumatkustaja voivat käyttää sitä helposti, ja lokero voi hyödyntää tasaisen lattian tarjoamaa lisätilaa.

Keskikonsoli on erittäin mukautumiskykyinen, ja sen liukujärjestelmä mahdollistaa tilan monipuolisen käytön.

Mukitelineen yläosaa siirtämällä saa paikan kahvikupille tai älypuhelimelle tai lisää säilytystilaa.

Alakonsolissa on suojaava säilytystila pienille tavaroille, kuten aurinkolaseille tai nappikuulokkeille, ja yläpuolella olevaan suureen avoimeen tilaan voi laittaa vaikkapa laukun.

Takamatkustajat voivat säilyttää puhelimiaan erillisissä taskuissa etuistuinten selkänojissa, ja kätevä säilytyslokero liukuu esiin keskikonsolin alta.

Enemmän tilan tuntua

EX30:n keskitettyä teemaa edustaa myös yksittäinen 12,3 tuuman keskinäyttö, joka on sijoitettu kojetaulun keskelle ja sisältää kaikki kuljettajan kannalta oleelliset tiedot.

Keskinäyttö sisältää myös “rauhoitetun” näkymän, josta on riisuttu kaikki muu paitsi tärkeimmät tiedot. Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen iltaisin ja öisin, jolloin näyttö voi rasittaa silmiä pitkillä ajomatkoilla.

EX30 sisältää monia Googlen palveluita, kuten Google Assistantin, Google Mapsin ja Google Playn suosikkisovellukset. EX30 on myös ensimmäinen Volvo, jossa on langaton Apple CarPlay -toiminto.

Kuva: Volvo Cars.

Tieto- ja viihdejärjestelmä käyttää 5G-yhteyttä kaikkialla, missä se on saatavilla, ja Qualcomm Automotiven Snapdragon Cockpit Platforms -teknologia varmistaa, että järjestelmä on aina riittävän reaktiivinen.

Vaihtoehtoina neljä erilaista sisustuskokonaisuutta

Autoon voi valita neljästä erilaisesta sisustuskokonaisuudesta. Niiden materiaaleissa on korostettu kestävää kehitystä, ja jokainen vaihtoehto antaa autolle erilaisen ilmeen.

Yksi kokonaisuuksista juhlistaa denimin ajatonta vetovoimaa ja hyödyntää denimin kierrätysprosessista syntyneitä hukkatuotteita.

Muita tarjolla olevia materiaaleja ovat vanhoista ikkunakehyksistä ja rullaverhoista valmistettu kierrätetty muovi, pellavakasveista johdettu uusiutuva kuitu, jonka toimittaa Volvo Cars Tech Fundin investointikohde Bcomp, vastuullisesti hankittu villasekoite, joka sisältää 70 prosenttia kierrätettyä polyesteriä, sekä kierrätettyä muovia sisältävä neulottu istuinmateriaali.

Volvo EX30-malliin on saatavilla myös Nordico-verhoilu. Nordico on edistyksellinen ja teknisesti kehittynyt materiaali, joka on valmistettu kierrätystuotteista, kuten PET-pulloista, sekä biopohjaisista materiaaleista Ruotsin ja Suomen metsistä.

Uusi Volvo EX30 julkistetaan 7. kesäkuuta. Myynti Suomessa alkaa seuraavana päivänä.

Lue lisää: Volvo julkistaa kesäkuussa uuden pienemmän täyssähköisen katumaasturin, Volvo EX30 -mallin

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän