Linja-autoliiton liittokokous: Linja-autoliikenne turvattava jatkossakin!

Linja-autoliitto vaatii, että linja-autoliikenteen tulevaisuus ja työpaikat on taattava konkreettisin toimin – yritysten näkymät eivät saa heikentyä entisestään.

Liitto toteaa, että jäsenyritysten tilanne on huonontunut edelleen sitten elokuussa julkistetun jäsenkyselyn. Näkymä syksyn osalta on heikko.

Linja-autoalan yrityksiä ei auta hallituksen vaatimaton esitys ensi vuoden talousarvioksi, joka ei sisällä uusia avauksia joukkoliikenteen saralla.

Liitto on myös huolissaan, miten matkailu saataisiin jälleen elpymään. Alan vaisut tunnelmat vastaavat laajemmin matkailualan kokemaa yleistä ahdinkoa. Matkailualan ammattilaiset järjestävät 24.9. laajan mielenilmauksen alan työpaikkojen puolesta Helsingissä.

Selkeä näkymä puhtaaseen työmatkaliikenteeseen

Siirtymä yksityisautoilusta joukkoliikenteeseen ja joukkoliikenteen päästöjen vähentäminen ovat avainasemassa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Linja-autoalalla on vahva tavoite tehdä joukkoliikenteestä vähäpäästöistä, ja tämä tulisi ottaa voimakkaasti huomioon elvytyspäätöksiä tehdessä, Linja-autoliitto katsoo.

Hallituksen valitessa ilmastotoimia tulisi puhtaan työmatkaliikenteen olla yhtenä painopisteenä. Joukkoliikenteen edellytysten turvaaminen takaa työpaikat ympäri Suomen. Työmatkaliikenne on edelleen oleellinen osa yhteiskuntaa, sillä kaikki eivät ole etätöissä, liitossa nähdään.

Linja-autoliiton puheenjohtajaksi Jaakko Kyllönen

Linja-autoliiton liittokokous valitsi 23.9. puheenjohtajaksi yksimielisesti jatkamaan Jaakko Kyllösen Kuhmosta. Jaakko Kyllönen pitää alan tilannetta erittäin vakavana, sillä koronaviruksen toinen aalto uhkaa jo nykyisellään veitsenterällä olevia yrityksiä.

– Linja-autoyrityksillä on tärkeä rooli sujuvan ja turvallisen arjen mahdollistajana, Kyllönen muistuttaa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän