Liikennelabrassa haetaan kokemuksia uudenlaisesta liikkumisesta

Kuva: Veho.

Miten liikutaan hiljaisemmin, turvallisemmin ja vähäpäästöisemmin työntekijän työajossa tai vapaa-ajalla? Entä miten digitaalisuus ja data parantavat liikkumisen palveluita?

Näihin kysymyksiin Veho yhdessä muiden kumppaneiden kanssa etsii vastauksia Aviapoliksen Liikennelabra-hankkeessa.

Liikennelabra on Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin ylläpitämä kokonaisuus, jonka tarkoituksena on kehittää sujuvia, kestäviä ja turvallisia liikkumisen palveluja sekä liikenteen digitalisaatiota.

Uraauurtavassa hankkeessa edistetään yhteistyötä julkisten ja yksityisten toimijoiden välillä ja kannustetaan valtakunnallisia ja kansainvälisiä toimijoita testaamaan uudenlaisia liikkumisen konsepteja.

Vantaan Energia kokeilee yhteiskäyttöautoja

Syksyllä käynnistyneen pilottihankkeen koealueena toimii Vantaan Aviapolis, jossa uusia liikkumisen konsepteja testataan käytännössä.

Juuri käynnistyneessä pilotissa Vantaan Energian työntekijät testaavat yhteiskäyttöautoja sekä työajoissa että vapaa-ajalla. Käytössä on kaksi Mercedes-Benz C-sarjan ladattavaa hybridiä sekä kaksi Smart täyssähköautoa.

Autot varataan Virta Oy:n applikaatiolla, Vantaan Energialla on Vantaan toimipisteessä 4-6 sähköautojen latauspaikkaa. Enimmäkseen Vantaan toimipisteestä asioidaan jätevoimalassa ja muissa toimipaikoissa sekä asiakkaiden luona.

Visiona on, että Aviapoliksen liikenne siirtyy omista henkilöautoista ja aikatauluihin sidotuista julkisista kulkuyhteyksistä kohti uudenlaista älykästä kokonaisuutta, joka yhdistää julkisen liikenteen vähäpäästöisyyden ja yksityisen liikkumisen mukavuuden ja joustavuuden.

– Aviapoliksen alueella on moninainen yhteisö ihmisiä, joilla kaikilla on suuri tarve liikkua. Aviapolis tarjoaakin meille hyvän näköalapaikan kasvavaan kaupunkiympäristöön ja otollisen mahdollisuuden testata ratkaisuja yhdessä muiden tulevaisuuden liikkuvuuteen panostavien yritysten ja yhteisöjen kanssa, kertoo Vehon uusien liiketoimintojen johtaja Patrick Holm.

Viime vuosina Veho on panostanut uudenlaisiin digitaalisiin liikkuvuuspalveluihin, ja Liikennelabra-hanke hyödyntää tätä osaamista. Vähäpäästöisten ja ympäristöystävällisten liikenneratkaisujen hakeminen tukee Vehon omaa johtoajatusta ”Liikuttaa kestävästi”.

– Veho Go -palvelumme tuo yksityisauton helposti käyttöön ihmisille, jotka eivät omista autoa itse. Olemme mukana myös Whim-sovelluksessa, joka yhdistää erilaiset julkisen ja yksityisen liikkumisen muodot toisiinsa. Liikennelabrassa pääsemme kehittämään ja testaamaan uusia palveluita osana laajempaa liikennekokonaisuutta ja luomaan pohjaa tulevaisuuden kestävälle liikkumiselle, Holm kertoo.

https://www.liikennelabra.fi/

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here