Veho myy Sixt-autonvuokraustoimintansa

Veho myy Veho Rent Oy Ab:n latvialaiselle SIA Transporentille.

Veho Rent harjoittaa autonvuokrausliiketoimintaa Sixt-brändin alla Suomessa itsenäisenä franchisingyhtiönä ja SIA Transporent toimii vastaavasti itsenäisenä franchisingtoimijana kaikissa Baltian maissa. Kaupan myötä SIXT varmistaa vuokrausliiketoiminnan jatkuvuuden ja edelleen kehittämisen Suomessa yhteistyössä SIA Transporentin kanssa.

”Toteutettu yritysjärjestely on viimeisin askel Vehon strategiassa, jonka mukaisesti se keskittyy yhä tiiviimmin omaan ydinliiketoimintaansa Mercedes-Benz ja Daimler Truck -maahantuonti- ja jälleenmyyntiliiketoiminnoissa Suomessa, Ruotsissa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Huollon sijaisautopalvelut ja vuokrauspalvelut yleisesti ovat kriittisiä menestystekijöitä Vehon liiketoimintojen onnistumisen kannalta. Odotan luottavaisena uutta vaihetta asiakaskokemuksen edelleen kehittämisessä oman vuokrauskonseptimme käyttöönottamisen myötä”, toteaa Veho-konsernin toimitusjohtaja Juha Ruotsalainen.

”Olemme innoissamme voidessamme ilmoittaa Veho Rent Oy Ab:n onnistuneesta hankinnasta, joka kuvastaa sitoutumistamme strategiseen kasvuun Suomessa. SIA Transporent on toiminut itsenäisenä SIXT franchisekumppanina vuodesta 2010 lähtien, ja sen toiminta on kasvanut 63 miljoonaan euroon ja kalusto 7000 ajoneuvoon. Tahtotilanamme on säilyttää SIXT-brändin tasainen kasvu Suomen markkinoilla hyödyntämällä molempien organisaatioiden vahvuuksia innovoinnissa ja yleisen asiakaskokemuksen parantamisessa. Odotamme innolla onnistunutta siirtymää ja menestystä tulevaisuudessa”, toteaa SIA Transporentin toimitusjohtaja Arnis Jaudzems.

SIXT:n franchisevuokraustoiminta jatkuu nykyisen johdon alaisuudessa ja nykyiset työntekijät jatkavat Veho Rent Oy Ab:n palveluksessa. Veho jatkaa siirtymäajan huollon sijaisautopalveluiden tuottamista toimipisteissään yhteistyössä SIA Transporentin kanssa.

Siirtymäajan jälkeen, arviolta alkusyksystä 2024 Veho alkaa tuottaa omalla konseptilla sijaisautopalvelut varmistaen asiakkailleen aina Mercedes-Benzin tai Smartin sijaisautoksi.

Tavoitteena on saattaa yrityskauppa päätökseen toisella vuosineljänneksellä 2024.

Lue myös

Veho uudelleenorganisoi kolmeen liiketoimintayksikköön

Veho Group hyvässä vauhdissa kohti kunnianhimoisia hiilineutraaliustavoitteita

Veho lahjoittaa 150 000 euroa ukrainalaisten humanitääriseen apuun

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän