Lauantaina Vantaalla iso kattaus vanhoja autoja — vanhin vuodelta 1906

Tämä Cotterau on tapahtuman vanhin auto. Kuva: HAK.

Noin 200 vanhaa historiallista ajoneuvoa on yleisön nähtävänä tulevana lauantaina Vantaalla.

Autot kokoontuvat Helsingin seudun Automobiiliklubi HAK kulttuuriajon ja Suomen ajoneuvohistoriallinen keskusliiton 60. retkeilyajon merkeissä. Ajoneuvojen ikäjakauma edustaa kokoontumisessa vanhimmasta päästä vuotta 1906 ja nuorimmat ajoneuvot ovat vuodelta 1988.

Vanhin ajoon osallistuva ajoneuvo on ranskalaisvalmisteinen Cottereau vuodelta 1906.
Juuri Cottereau-ajoneuvomerkistä suomalainen nimitys autoista, ”kottero” sai alkunsa. Ajoon osallistuvaa Cottereau-autoa ohjastaa tukholmalainen Lars Öhman, apuohjaajana suomalaissyntyinen vaimonsa Ulla-Maija.

Yleisö voi tutustua ajoneuvoihin Vantaan Backaksen kartanon maissa alkaen noin klo. 8.00.

Ensimmäinen kilpailuun osallistuva ajoneuvo lähtee ajoreitilleen klo. 9.00, jonka jälkeen lähtöjä on minuutin välein runsaat kolmen tunnin ajan.

Ajoreitin pituus on vanhimpien ajoneuvoluokkien kohdalta noin 70 km ja nuorimmat ajavat vajaat 100 km.

Kilpailijat pitävät lounastaukonsa Håkansbölen Kartanon ympäristössä kaakkois-Vantaalla, jossa Vantaan kaupunki samanaikaisesti järjestää kulttuuritapahtuman.

Yleisö on tervetullut seuraamaan tapahtumia sekä Backaksen ja Håkansbölen maisemiin.
Ensimmäiset kilpailijat odotetaan saapuvan takaisin maaliin Backaksen kartanolle noin klo. 13-14-maissa, viimeiset noin klo. 17-tienoilla.

Toimituksen kommentti: Nyt on kyllä tarjolla ajoneuvoherkkua laidasta laitaan. Parasta tässä on se, että kaikki autot ovat liikkeellä ja ajokunnossa. Toivottavasti sää suosii tapahtumaa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here