Lapsiperheille! Näillä vinkeillä pitäisi saada lapset rauhoittumaan automatkan ajaksi!

9.7.2018 23.05

Kesä ja pitkät ajomatkat voivat raastaa perheiden hermoja. LähiTapiolan vanhemmat antavat parhaat ja hyviksi havaitut neuvonsa, joiden avulla reissuista tulee leppoisampia.

LähiTapiola keräsi toimivaksi osoittautuneita vinkkejä työntekijöiltään. Näillä keinoilla lähitapiolalaiset vanhemmat ovat onnistuneet tekemään autoreissuista viihtyisämpiä ja mukavampia kokemuksia koko perheelle.

1. Kuuntele lasta

Jos lapsella on asiaa, kuuntele. Lapsi hermostuu, jos hänelle ei anneta huomiota. Jos lapsi istuu selkää vasten, niin voi asentaa autoon pienen peilin niin, että kuskin paikasta näkee lapsen ja toisin päin.

2. Keskustele lasten kanssa

Mikä olisi parempi hetki vaihtaa kuulumiset perheen kanssa kuin useamman tunnin automatka?

3. Mieti musiikki

Kuuntele musiikkia, joka sopii koko perheelle. Sekoita omia lempilauluja lasten lempikappaleitten kanssa. Spotifysta tai YouTubesta löytyy myös hyviä valmiita soittolistoja esimerkiksi ”roadtrip with kids” –hakusanoilla.

4. Ajoita ajomatka oikein

Aja niin, että ajomatka osuu päiväuniaikoihin tai nukkumamenoaikaan. Jos lähtee illalla voi valmiiksi pukea pyjamat, pestä hampaat, syödä iltapalaa. Sitten vain äänikirja soimaan, peitot päälle ja nukkumaan.

5. Luota autotehtäviin

Klassisia autokisoja ovat esimerkiksi vastaantulevien punaisten tai tietyn väristen autojen laskeminen, rekisterinumeroiden ylös kirjoittaminen tai autobingo.

6. Muista viihdykkeet

Puhelimen voi siis jättää pois, mutta muista ottaa lapsille mukaan kirjoja, leluja ja vaikkapa erilaisia pelejä.

7. Älä unohda eväitä

Kun lapsi saa vaikkapa valita itselleen mieluisia eväitä mukaan matkalle ja lupaat, että ne syödään esimerkiksi kahden tunnin matkanteon jälkeen, sujuu matka mukavammin. Muista myös vesipullo.

8. Harkitse välipysähdyksiä

Jos matka on pitkä, kannattaa valita reitti niin, että sen varrella on paikkoja, joissa lapset voivat leikkiä. Esimerkiksi huoltoaseman leikkipaikkakin sopii tähän tarkoitukseen.

9. Tee ennakkovalmistelut

Pakota kaikki vessaan ennen lähtöä! Ei tarvitse turhaan pysähtyä – ainakaan heti ensimmäisen viiden minuutin aikana.

10. Ota rennosti

Älä hermostu, pidä hauskaa ja aja varovasti. Kyllä se määränpää jossain vaiheessa tulee vastaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän