Lahti Historic Rally ajetaan perjantaina ja lauantaina

Viime vuonna voitto meni Italiaan.

21.7.2017 08.50

FIA European Historic Sporting Rally Championship, kotoisammin rallin Historic EM saapuu Suomeen tänäkin kesänä. Sarjan yhdeksästä osakilpailusta Lahti on keskellä sarjaa, eli viides osakilpailu.

Neljässä eri category:ssa ikäluokkien mukaisesti ajetaan mestaruuksista, kategorioiden alla on luokkia kaikkiaan 26, jotka taasen määräytyvät auton viritysasteen mukaan. Suomalaisiakin on sarjaa kiertämässä ja vieläpä varsin hyvissä asemissa.

Category 1:ssa vuoden 2016 hopeamitalisti, vuoden 2015 mestari Sverre Norrgård on pistetilanteessa neljäntenä, vain 2 pistettä kolmannesta sijasta. Viidentenä pisteissä on Elias Kivitila, Pekka Anttalaisen ollessa kuudentena. Mitalisijoille on tässä vaiheessa kautta vielä hyvät mahdollisuudet.

Category 2:ssa hyvää kautta ajava vuoden 2016 hopeamitalisti Ville Silvasti on pistetilanteessa kolmantena, Silvasti on kaiken onnistuessa Lahdessakin lopputuloksissa hyvin korkealla. Joose Kojo on kategorian pisteissä sijalla 5.

Category 3:ssa Pentti Veikkanen on pisteissä komeasti toisena, vain 3 pistettä johtopaikasta. Viime vuoden mestari, Esa Peltonen on pisteissä kuudentena melko kaukana kärjestä pisteissä. Kaikki on kuitenkin mahdollista, sarjassa kun lasketaan loppupisteisiin 6 kilpailua.

Kilpailuun on perinteisesti saanut kuljettajia liikkeelle ulkomailtakin komeasti,
Italialainen Team Bassano tuo paikalle näillä näkymin 14 autokuntaa, kun pari autokuntaa joutui matkan perumaan jo ennen kuljetusrekkojen liikkeelle lähtöä. 

Pari vahvaa voittajaehdokastakin on matkassa, viime vuoden voittaja Giuliano Calzolari San Marinosta komeasti parkuvalla BDG-koneisella Escortilla.

Toinen vahva ehdokas on kutsumanimellä ”Lucky” ajava Luigi Battistolli, joka on tämän kauden aiemmissa kisoissa tehnyt kartanlukijansa Fabrizia Ponsin kanssa selvää jälkeä neljällä voitollaan. Kaksikon Lancia Delta HF Integrale 16v on varmasti mielenkiintoinen seurattava Lahdessakin.

Ruotsin Porsche-kuljettajat, useasti viiden joukkoon ajanut Mats Myrsell, sekä viime vuoden nelonen Anders Johnsen ovat takuulla menestysnälkäisiä tänäkin vuonna.

Viime vuoden kolmonen, Janne Levänen starttaa rallikautensa vasta Lahdesta, mutta kotiyleisön edessä ajaminen varmasti helpottaa ajotuntumaan pääsyä. Tekniikan kestäessä myös Mika Turkki Ford Sierra RS Cosworthilla nähtäneen kärkipään sijoituksilla.

Ei pelkästään Historic-autoja

Historic-autojen jälkeen ralliin starttaa hieman alle 40 osallistujaa, mukana on nuottiluokkia, nuorten luokkaa, senioreita, yleistä ja junioreita.

Kilpailun lähtö Lahden on satamasta perjantaina 21.7.2017: tasanopeuskilpailijat klo 10:01 alkaen, Historic Rallyn osallistujat klo 11:01 alkaen.

Lauantaina tasanopeuskilpailijat starttaavat kauppakeskus Hansan pysäköintihallista liikkeelle jo klo 7:01, Historic Rallyn kilpailijoiden startatessa klo 8:01.

Maali on Lahden satamassa noin kello 16:30 alkaen

http://lahtihistoricrally.fi


JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here