Kian Euroopan tehtaalla valmistettu jo yli neljä miljoonaa autoa

Kian Euroopan tuotantolaitos Slovakiassa on saavuttanut merkittävän virstanpylvään merkin historiassa. Tehtaalta valmistui tällä viikolla neljäs miljoonas auto, kun tuotantolinjalta rullasi ulos Kia Sportage.

Kian Slovakian tehdas Zilinassa avattiin vuonna 2006 ja sillä on ollut merkittävä rooli merkin menestyksessä Euroopassa.

Ensimmäinen tehtaalta valmistunut auto oli Kia Ceed, joka suunniteltiin vetoamaan eurooppalaisiin asiakkaisiin. Ceed-mallisto esiteltiin samaan aikaan, kun Kia lanseerasi sen ainutlaatuisen seitsemän vuoden tehdastakuun. Tämä voittava yhdistelmä nosti Kian valtamerkkien joukkoon Euroopassa.

Slovakian tehtaalta valmistui miljoonas auto vuonna 2012. Sen jälkeen tehdas on saavuttanut seuraavan miljoonan kappaleen rajapyykin aina kolmen vuoden välein.

Nyt yhdeksän vuotta myöhemmin tehtaan 7,5 kilometriä pitkältä tuotantolinjalta on valmistunut neljä miljoonaa henkilöautoa. Zilinassa valmistetaan Ceed-, Ceed GT-, Ceed Sportswagon-, ProCeed-, XCeed ja Sportage-mallit.

Kian Euroopan tehdas on yksi Slovakian merkittävimmistä tuottajista ja vientilaitoksista. Tehdas työllistää 3700 henkilöä.

Zilinan tehtaaseen investoitiin äskettäin 70 miljoonaa euroa, mikä mahdollistaa uusien bensiinimoottoreiden tuottamisen markkinoiden muuttuviin vaatimuksiin.

Kia valmistaa Slovakiassa kolmella tuotantolinjalla tehokkaita, hybridien kanssa yhteensopivia bensiinimoottoreita. Neljäs moottorilinjasto valmistaa 1,6-litraisia Smartstream-dieseleitä.

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!