Käytettyjen autojen myynti vilkastui heinäkuussa merkittävästi!

Autoliikkeiden kautta Suomessa myytiin heinäkuussa yli 31 000 käytettyä autoa, mikä merkitsi 16 prosentin kasvua verrattuna edellisvuoden vastaavaan aikaan. Erityisesti hybridikäyttöisten autojen kysyntä kasvoi huomattavasti, kun hybridiautojen myynti nousi lähes 50 % viime vuoden heinäkuuhun verrattuna.

Hybridiautojen suosio ylitti selvästi muiden käyttövoimien kasvun. Hybridiautojen myynnin kasvu oli 47,7% (1873 auton kasvu). Myös sähköautojen myynti kasvoi 35,5% (432 autoa), bensa autojen myynti 11,3% (1345 autoa) ja dieselautojen myynti 7,1% (690 autoa) verrattuna edellisen vuoden heinäkuuhun.

Autolle.comin liiketoimintajohtaja Sampo Lämsä kommentoi käytettyjen autojen myynnin kasvua.

– Heinäkuu oli erittäin vilkas. Hieman odotettua hiljaisempi touko- ja kesäkuu jätti selkeästi patoutunutta kysyntää, jotka realisoituvat nyt heinäkuussa. Käytetyissä autoissa kysyntää tuli tasaisesti jokaiseen käyttövoimaan, mutta hybridit- ja sähköautot kiinnostavat kovasti. Sähkön edullinen hinta on ehdottomasti auttanut tässä asiassa.

Hintaluokittain yli 30 000 euron autoissa on tapahtunut tuntuvaa kasvua. 30 000 € – 35 000 € hintaluokassa kasvua 22,1 % ja 35 001 € – 40 000 € kasvua on 50,1 % verrattuna viimevuoteen.

– Vähän käytetyt sähkö- ja hybridiautot ovat juurikin suosituimmillaan kyseisessä hintaluokassa, ja tämä selittää tämän kyseisen hintaluokan kasvun jatkoi Lämsä.

Heinäkuussa 2023 myydyimmät käytetyt hybridiautot merkin ja mallin mukaan:

TOP 3 myydyimmät käytetyt hybridiautomerkit

  1. Toyota (28,2 % kokonaismyynnistä)
  2. Volvo (14,8 % kokonaismyynnistä)
  3. BMW (9,2 % kokonaismyynnistä)

TOP 3 myydyimmät käytetyt hybridiautomallit

  1. Toyota Corolla (7,6 % kokonaismyynnistä)
  2. Volkswagen Passat (5,4 % kokonaismyynnistä)
  3. Volvo XC60 (5,2 % kokonaismyynnistä) ja Toyota Yaris(5,2 % kokonaismyynnistä)

– Toyota on vahvasti edustettuna hybridiautojen suosiossa, vaikka ladattavien hybridien osuus on vielä pieni. Auton luotettavuus ja maltillinen kulutus ovat tehneet Toyota-hybridiautoista houkuttelevia vaihtoehtoja. Volkswagen Passat ja Volvo XC60 on sen sijaan ladattavia hybridejä, näitä on tuotu paljon Ruotsista huokean veron ja edullisen kurssin vuoksi, ja näiden avulla ollaan hinta piste saatu houkuttelevaksi, kertoo Lämsä.

Tiedot perustuvat Netwheels Mittariston ja Autolle.comin tilastoihin.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän