Kaikki uudet Nissan-mallit sähköistettyjä vuoden 2030 alussa

Nissan Motor Co., Ltd. On asettanut tavoitteen saavuttaa koko yrityksen ja sen tuotteiden elinkaaren kattava hiilineutraalius vuoteen 2050 mennessä *).

Osana tätä tavoitetta kaikissa uusissa Nissan-malleissa kaikilla tärkeillä Nissanin markkinoilla tulee olemaan sähköistetyt voimalinjat vuoden 2030 alkuun mennessä, todetaan Nissanin tiedotteessa.

Nissan jatkaa innovaatioiden kehittämistä, malliston sähköistystä sekä valmistusteknologioiden parannuksia, jotta hiilineutraalius saavutetaan seuraavilla strategisesti tärkeillä alueilla:

  • Ajoakkuinnovaatioiden, mukaan lukien solid-state akustot, ja niihin liittyvien teknologoiden kehittäminen taloudellisesti kilpailukykyisten ja tehokkaampien sähköautojen valmistamisen mahdollistamiseksi.
  • Edelleen kehittää Nissanin e-Power sähköistettyä voimalinjaa, tavoitteena parentaa energiatehokkuutta entisestään.
  • Akkuekosysteemin kehittäminen hajautetun, paikanpäällä tapahtuvan sähköntuotannon tukemiseksi uusiutuvia energialähteitä käyttävissä kohteissa. Nissan ennakoi yhteistyön energiasektorin kanssa lisääntyvän ja tämän kasvattavan sähköverkkojen hiilineutraaliutta.
  • Valmistusprosessi-innovaatiot, jotka tukevat Nissan Intelligent Factory -ohjelman mukaista ajoneuvojen kokoonpanon tuottavuuden parantamista. Yhtiö pyrkii myös parantamaan energia- ja materiaalitehokkuuttaan varmistaakseen pitkän aikavälin hiilineutraaliustavoitteiden saavuttamisen.

– Olemme sitoutuneet tekemään osamme hiilineutraalin yhteiskunnan saavuttamisessa ja nopeuttamaan ilmastonmuutoksen vastaisia maailmanlaajuisia toimia, sanoi Nissanin CEO Makoto Uchida.

– Tarjonta sähköautoissa laajenee edelleen maailmanlaajuisesti, ja tämä vaikuttaa merkittävästi siihen, että Nissanista tulee hiilineutraali. Pyrimme jatkossakin edistämään ihmisten elämää rikastavia innovaatiota pyrkiessämme varmistamaan omalta osaltamme kestävän tulevaisuuteen meille kaikille.

Nissanin tavoite perustuu vuosikymmeniä kestäneisiin toimenpiteisiin vähentää päästöjä ja tarjota ympäristöä ja yhteiskuntaa hyödyttäviä sähköajoneuvoteknologioita. Yhtiön sähköistys- ja päästövähennyspyrkimykset tukevat YK:n Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteita ja maailmanlaajuista pyrkimystä kohti hiilineutraaliutta vuoteen 2050 mennessä.

Nissan jatkaa nykyistä Nissan Green Program -ohjelmaa ja lisää toimenpiteitä tuotteiden ja toimintojen hiilijalanjäljen minimoimiseksi. Yhtiö esitteli maailman ensimmäisen massamarkkinoiden sähköauton, Nissan Leafin, ja on tähän mennessä myynyt yli 500 000 päästötöntä ajoneuvoa.

Nissan jatkaa myös teollisten toimijoiden ja viranomaisten kanssa infrastruktuurin kehittämistä sekä yleisön tietoisuuden lisäämistä sähköajoneuvojen ja sähköautoilun eduista.

Kun 100 % kaikista uusista ajoneuvoista on sähköistetty Japanin, Kiinan, Yhdysvaltojen ja Euroopan tärkeimmillä markkinoilla 2030-luvun alkuun mennessä, Nissan on tiedotteen mukaan jatkossakin merkittävimpien sähköajoneuvotekniikan kehittäjien ja käyttöönottajien joukossa.

Nissan uskoo, että autoteollisuus voi olla merkittävä tekijä globaalien ympäristö- ja ilmastotavoitteiden saavuttamisessa, sitoutumalla innovaatioihin ja valmistuksen vaikutusten vähentämiseen ja tekemällä maailmanlaajuista yhteistyötä viranomaisten ja muiden kumppaneiden kanssa.

Yhdistettynä uusiutuvan energian käytön kasvattamiseen ja latausinfrastruktuurin laajentamiseen, autojen sähköistys ja vastuullinen toiminta auttavat nopeuttamaan hiilineutraalin tulevaisuuden tavoitteiden saavuttamista.

*) Elinkaari sisältää raaka-aineiden louhinnan, valmistuksen, käytön sekä käytöstä poistetun ajoneuvon kierrätyksen raaka-aineiksi.

Nissan Motor Co., Ltd.

Nissan on maailmanlaajuinen ajoneuvovalmistaja, joka myy yli 60 mallia Nissan-, Infiniti- ja Datsun-tuotemerkeillä. Tilikaudella 2018 yhtiö myi 5,52 miljoonaa ajoneuvoa maailmanlaajuisesti, ja sen liikevaihto oli 11,6 biljoonaa jeniä. Nissanin maailmanlaajuinen pääkonttori Yokohamassa Japanissa hallinnoi toimintaa kuudella alueella: Aasiassa ja Oseaniassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Intiassa, Kiinassa, Euroopassa, Latinalaisessa Amerikassa sekä Pohjois-Amerikassa. Nissan on tehnyt yhteistyötä ranskalaisen autovalmistaja Renaultin kanssa vuodesta 1999 alkaen ja hankki 34 prosentin osuuden Mitsubishi Motorsista vuonna 2016. Renault-Nissan-Mitsubishi-allianssin yhteenlaskettu myynti oli 10,76 miljoonaa ajoneuvoa kalenterivuonna 2018

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here