Junien ravintolapalvelut sulkeutuvat ja Kolarin yöjunaliikenne jää tauolle

Kuva: VR / Juho Huttunen.

Junien ravintolapalvelut suljetaan koronavirustilanteen vuoksi. Kaikissa VR:n kaukojunissa on ravintolavaunu tai kärrymyynti, jotka palvelevat viimeistä päivää perjantaina 27.3.

Ravintolapalvelujen sulkemisen taustalla on junien matkustajamäärien merkittävä lasku, mikä näkyy suoraan junien ravintolapalvelujen asiakasmäärissä.

VR on myös päättänyt ennakoivasti supistaa kaukojunaliikennettä noin 15 % huhtikuun puolivälistä alkaen.

Suomen hallitus on vahvasti suositellut ravintoloiden sulkemista asiakaskontakteilta. Sulkemalla ravintolapalvelunsa VR haluaa osaltaan huolehtia koronaviruksen leviämisen ehkäisemisestä. Suurin osa asemien ravintoloista, kahviloista ja kioskeista on suljettu jo aiemmin.

Ravintolavaunuista ylijäänyt ruokahävikki lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen mahdollisuuksien mukaan.

Lahjoitus tehdään Helsingin ruoka-avulle, joka on Helsingin kaupungin ja seurakuntayhtymän hanke. Ruoka-apu jakaa ruoan eteenpäin erilaisiin hyväntekeväisyyskohteisiin tarpeen mukaan.

Myös lipputoimistojen aukioloaikoihin on tulossa muutoksia, sillä niidenkin asiakasmäärät ovat laskeneet. Osa lipputoimistoista on suunniteltu toistaiseksi suljettavaksi ja osa palvelee supistetuin aukioloajoin.

Kolarin yöjunat jäävät tauolle

Koronavirustilanteen vuoksi myös Lapin matkustajamäärät ovat laskeneet merkittävästi ja suuret hiihtokeskukset ovat sulkeutuneet.

Katso tästä muita juttuja koronaviruksesta.

Ihmisiä kannustetaan välttämään kaikkea vapaa-ajan matkustamista myös Suomen sisällä. VR lopettaakin toistaiseksi Kolarin yöjunaliikenteen 29.3. alkaen, ainakin 14.6. saakka.
Viimeinen yöjuna Helsingistä Kolariin lähtee lauantaina 28.3. Kolarista etelään viimeinen yöjuna lähtee sunnuntaina 29.3., saapuen Helsinkiin maanantaina 30.3.

Mikäli asiakkaalla on ostettuna matka Kolarin yöjunaan, hän voi peruuttaa sen veloituksetta. Lisätietoa osoitteessa uusi.vr.fi/korona.

Muu yöjunaliikenne Rovaniemelle ja Kemijärvelle jatkaa normaalisti.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here