Jari Huttunen ajaa sunnuntaina asfalttirallin Italiassa

Ralliautoilija Jari Huttusen kilpailukausi jatkuu sunnuntaina Pohjois-Italiassa ajettavassa Alba-rallissa. Yksipäiväisessä ja yhdeksän erikoiskokeen mittaisessa asfalttirallissa Huttusen ajokkina on Hyundain tehdastiimin Hyundai i20 R5, todetaan Huttusen tiedotteessa.

Rally di Alba on houkutellut mukaan peräti 32 R5-luokan autoa ja luokan nimekkäimmät kuljettajat ovat Hyundain WRC-luokan tehdaskuljettajat Dani Sordo ja Graig Breen.

Suomalaislupaus lähtee kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa Alba-ralliin mittaamaan vauhtiaan muiden R5-luokan autokuntien joukossa.

Kolme viikkoa sitten Huttunen sijoittui Tshekissä ajetussa Bohemia-rallissa kolmanneksi johdettuaan kisaa ensimmäisen ajopäivän jälkeen. Italian asfaltilta on tavoitteena löytää samanlainen vauhti kuin Tshekin rallin avauspäivänä.

– Tulostavoitetta on vaikea asettaa, kun mukana on paljon R5-luokan autoja eikä kaikkien vauhti ole meillä tiedossa. Se on selvää, että esimerkiksi WRC-taustaiset kuljettajat menevät kovaa. Bohemia-rallissa vauhtimme oli lauantaina erittäin hyvää ja samanlaiseen suoritukseen olen tyytyväinen.

Huttunen ajaa Italiassa Hyundain testitiimin i20 R5-autoa, joka on teknisesti kehittyneempi kuin hänen aiemmin tällä kaudella käyttämänsä auto. Testiä uudella autolla on takana reilut 100 kilometriä ja tunnelmat ennen kisaa ovat odottavat.

– Autoissa on eroa muun muassa moottorin ja alustan suhteen, mutta vaikea sanoa vielä kuinka merkittävä ero on vanhaan nähden. Sen oikeastaan näkee sitten itse kisassa, kun pääsemme tositoimiin.

Pohjois-Italiassa Torinon lähistollä ajettavan Rally di Alban reitillä on yhteensä yhdeksän erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy reilut 100. Rallin ensimmäinen erikoiskoe alkaa sunnuntaina kello 9:18 ja viimeinen erikoiskoe kello 18:29.

www.facebook.com/JariHuttunenRacing

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!