J. Rinta-Joupin vaihtoautomyynti nousi merkittävästi vuoden ensimmäisellä puoliskolla

J. Rinta-Joupin käytettyjen ajoneuvojen kappalemääräinen myynti kasvoi yli 30 prosenttia tammi-kesäkuun aikana. Henkilöautoja myytiin 33 prosenttia enemmän ja myydyimmät mallit olivat järjestyksessä Skoda Octavia, Ford Focus ja Volkswagen Passat, todetaan yhtiön tiedotteessa.

Käyttövoimista eniten osuuttaan kasvattivat hybridiautot, joiden myynti kasvoi peräti 140 prosenttia. Suomalaisista hybridiauton ostajista 60 prosenttia hankkii ladattavan mallin, ja loput perinteisen hybridin. Ladattavia hybridiautoja myytiin yli kolminkertainen määrä vuoden takaiseen verrattuna. Alkuvuoden selvästi halutuimmat ladattavat hybridiautomallit olivat Volkswagen Passat ja Volvo V60.

Bensiiniautot hallitsevat edelleen käyttövoimien kärkisijaa. Niitä myytiin jopa neljännes enemmän kuin edellisvuonna. Dieselautojen myynti lisääntyi 11 prosenttia ja täyssähköautot kävivät kaupaksi 70 prosenttia vilkkaammin. Sähköautomarkkinaa hallitsee edelleen yhdysvaltalaismerkki Tesla, jonka mallit Model 3 ja Model Y olivat alkuvuoden myydyimpiä sähköautomalleja.

– Vuosi 2024 on saavuttanut puolivälin ja sen ensimmäinen puolisko oli erittäin onnistunut. Vaihtoautokauppa elpyi vuoden takaisesta, kuluttajien luottamus autokauppaan vahvistui ja uuteen korkotasoon on sopeuduttu sujuvasti. Menestyksekäs alkuvuosi on seurausta myös siitä, että myytävät tuotteet ja niiden hinnat ovat houkutelleet kuluttajia autokaupoille. Tästä kiitos kuuluu ammattitaitoiselle henkilökunnallemme, toteaa tiedotteessa myyntijohtaja Markku Ala-Hakuni.

Tiedotteessa analysoidaan J. Rinta-Joupin myyntitilastoja vuoden 2024 ensimmäiseltä puoliskolta (1.1.–30.6.) ja vertaillaan niitä vastaavaan ajanjaksoon vuonna 2023.

Lue myös

Katso tästä miesten ja naisten autojen suosikkimerkit!

J. Rinta-Jouppi ja Veho aloittavat merkittävän yhteistyön

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän