Matkailuajoneuvojen kokonaismarkkina alkuvuonna kaksijakoinen

Käytettyjen matkailuajoneuvojen kokonaismarkkina on vuoden ensimmäisen puoliskon aikana ollut maltillisessa laskussa, kun uusien rekisteröinnit ovat samaan
aikaan kasvaneet.

Käytettyjen matkailuajoneuvojen kokonaismarkkina on ollut 1-6/2024 aikana pienessä laskussa verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan, laskua on vuoden alusta kertynyt 4,4%. Sekä autoliikkeiden kuluttajille myymät että kuluttajien keskenään tekemät kaupat ovat saman verran alle viime vuoden tason.

Käytetyissä matkailuautoissa rekisteröintien lasku on ollut pienempää, noin 2,7 %. Kun taas matkailuvaunuissa laskua on ollut vuoden alusta 6,5 % vuoden 2023 vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Caravanlandia Oy on uinut markkinassa vastavirtaan ja onnistunut kasvattamaan omia rekisteröintejään käytetyissä matkailuajoneuvoissa 31 % viime vuoteen verrattuna, huolimatta markkinan laskusta.

Caravanlandia on ollut Suomen suurin matkailuajoneuvoja rekisteröivä yritys jokaisena yksittäisenä kuukautena vuoden alusta lähtien sekä kumulatiivisesti ja onnistunut siten vahvistamaan vuonna 2023 saavuttamaansa ykköspaikkaa.

Uusien matkailuajoneuvojen kauppa on käynyt pirteämmin kuin viime vuonna. Varsinkin matkailuautojen myynti on ollut nousussa, kasvua viime vuoden 1-6 ajanjaksoon on kertynyt 19,2 %. Eniten rekisteröity merkki vuoden alusta on ollut saksalainen kestosuosikki Sunlight, jonka kattava mallisto ja kilpailukykyinen hinnoittelu on nostanut merkin rekisteröintejä.

Matkailuvaunujen myynti sen sijaan on laskenut viime vuoteen nähden 3,1%.  Matkailuvaunuissa eniten rekisteröity merkki on ollut Hobby.

”Retkeilyautojen suosion kasvulle ei näy loppu, ne ovat kysyttyjä kaikissa hintaluokissa ja myös uusina. Selkeä kysynnän kasvu on ollut nähtävissä myös 4-hengen puoli-integroiduissa malleissa. Vaunuissa suurin kysyntä on edullisissa ja keskihintaisissa malleissa. Suurin häviäjä on tällä hetkellä kalliimman hintaluokan vaunut”, kertoo myyntijohtaja Janne Luokkala

Caravanlandia Oy on vuonna 2005 perustettu matkailuajoneuvojen myyntiin ja huoltoon keskittynyt yritys. Toimipisteet sijaitsevat Kokkolassa ja Lempäälässä. Yritys työllistää yli 60 koko- ja osa-aikaista työntekijää. Edustuksiin kuuluu Hymer, Dethleffs, Bürstner, Sunlight, Kabe ja Adria matkailuautot ja -vaunut. Vuoden 2023 tilikauden liikevaihto oli 47,7M€. Kuluvalle tilikaudelle liikevaihto ennuste on 62M€.

Lähteet: Netwheels, Mittaristo ja Traficom, liikenneasioiden rekisteri

Lue myös

Vuoden 2023 matkailuajoneuvokauppias on valittu

Matkailuautotuojilta jyrkkä ei hallituksen kaavailemalle autoverolle!

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän