Katso tästä miesten ja naisten autojen suosikkimerkit!

Autoliikeketju J. Rinta-Jouppi tutki omaa myyntidataansa selvittääkseen sukupuolten välisiä hankintaan liittyviä eroja käytettyjen ajoneuvojen kaupassa.

Tuloksista ilmeni, että miehet hankkivat yleisimmin Volkswagenin, kun taas naiset suosivat eniten Toyotaa. Lisäksi muutamien automerkkien myyntimäärissä havaittiin merkittäviä sukupuolten välisiä eroja, kuten esimerkiksi Teslan, joka oli hyvin suosittu miesten keskuudessa.

Autoala on edelleen miesvoittoinen ja valtaosa autokaupan asiakkaista on miehiä. Siitä kielivät myös myyntitilastot, joiden mukaan noin 66 % käytetyn ajoneuvon ostajista on miehiä ja loput 34 % naisia. Tilastojen valossa miehet ostavat autokaupasta todennäköisimmin Volkswagenin ja naiset Toyotan.

Tiettyjen automerkkien välillä on selkeitä eroja miesten ja naisten kesken. Esimerkiksi Teslan ostajista jopa 86 % on miehiä ja vain 14 % naisia. Seuraavaksi suurimmat erot nähtiin saksalaismerkkien BMW:n (77 % miehiä) sekä Mercedes-Benzin (74 % miehiä) kohdalla.

Vastaavasti naisten osalta suhteellisesti ostetuin yksittäinen automerkki oli Seat, jonka ostajista 46 % oli naisia ja 54 % miehiä. Toiseksi suosituin merkki naisten keskuudessa suhteessa miehiin oli Kia (45 % naisia) ja kolmanneksi Opel (41 % naisia).

– Tilasto antaa selviä viitteitä siitä, että miehet suosivat teknisesti edistyneitä ja suorituskykyisiä autoja, kun taas naisten autovalinnoissa korostuvat usein luotettavuus ja käytännöllisyys. Yleisesti ottaen suomalainen auton ostaja on harkitseva ja perusteellinen, ja ostopäätöksessä painavat auton merkin lisäksi hinta, käyttötarve, taloudellisuus, koko ja monet muut tekijät, toteaa myyntijohtaja Markku Ala-Hakuni.

TOP-5 myydyimmät automerkit – miehet

1. Volkswagen
2. Mercedes-Benz
3. Ford
4. Volvo
5. Toyota

TOP-5 myydyimmät automerkit – naiset

1. Toyota
2. Volkswagen
3.Ford
4. Kia
5. Volvo

TOP-5 osuus merkkiä ostaneista – miehet

1. Tesla 86 %
2. BMW 77 %
3. Mercedes-Benz 74 %
4. Volvo 71 %
5. Mitsubishi 70 %

TOP-5 osuus merkkiä ostaneista – naiset

1. Seat 46 %
2. Kia 45 %
3. Opel 41 %
4. Hyundai 41 %
5. Toyota 41 %

Tilastoissa on vertailtu naisten ja miesten välistä osuutta kyseistä automerkkiä J. Rinta-Joupilta ostaneista. Myyntitilastot on kerätty ajalta 1.1.2023–30.4.2024. Luvuissa on huomioitu vain automerkit, joilla on tilastollisesti merkittävä myyntimäärä.

Lue myös

J. Rinta-Jouppi ja Veho aloittavat merkittävän yhteistyön

Onko sinulla jokin näistä autoista? Autoliike haluaa ehkä ostaa sen!

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän