Ilmaisia tuulilasin kuntotarkastuksia tarjolla pääsiäisenä

Tuulilasin eheys ja puhtaus on tärkeää liikenneturvallisuuden kannalta erityisesti näin keväällä, kun aurinko paistaa matalalta ja aiheuttaa tuulilasiin häikäisyä ja heijastuksia.

Pääsiäisenä voit tarkistuttaa autosi tuulilasin kunnon ilmaiseksi Hämeenlinnassa, Lappeenrannassa, Lohjalla, Oulussa, Raisiossa ja Tampereella.

Ehjä tuulilasi tärkeä turvallisuustekijä – tuulilaseista katsastuksessa vuosittain yli 100 000 korjauskehotusta

Tuulilasin eheys ja puhtaus on tärkeää liikenneturvallisuuden kannalta. Jos lasissa on halkeamia, naarmuja tai se on likainen, vääristää se kuljettajan näkyvyyttä ja näin tekee vaikeaksi havaita muita tiellä liikkujia, kuten autoja, jalankulkijoita ja pyöräilijöitä.

”Likainen tai vaurioitunut tuulilasi voi aiheuttaa häikäiseviä heijastuksia ja valon taittumista, mikä häiritsee kuljettajan näkökykyä erityisesti yöllä ja vastaantulevien ajoneuvojen valojen kanssa. Näistä syistä on tärkeää pitää tuulilasi mahdollisimman puhtaana ja korjauttaa mahdolliset säröt tai halkeamat välittömästi”, muistuttaa Traficomin ylitarkastaja Tatu Siivonen.

Tuulilasin kunto tarkastetaan autojen määräaikaiskatsastuksen yhteydessä.

”Halkeamien ja säröjen osalta helppona muistisääntönä voisi sanoa, että katsastuksessa tuulilasissa ei saa olla vaurioita kuljettajan näkökentässä tuulilasinpyyhkijöiden pyyhkimisalueella”, kertoo Siivonen.

”Vuosittain korjauskehotuksia tuulilasin vioista annetaan yli 100 000 henkilöautolle, joten pääsiäisenä on oivallinen mahdollisuus käydä tarkastuttamassa oman auton tuulilasin kunto,” vinkkaa Siivonen.

Autoilijoille tarjolla ilmaisia tuulilasin kuntotarkastuksia pääsiäisenä

Autoalan opiskelijat tekevät, nyt jo seitsemättä kertaa, palveluna autoilijoille ilmaisia tuulilasin kuntotarkastuksia pääsiäisviikonlopun liikenteessä. Kuntotarkastuksia tarjotaan kiirastorstaina 28.3., pitkäperjantaina 29.3. ja pääsiäismaanantaina 1.4.2024 klo 12-18 seuraavilla ABC-asemilla:

  • Hämeenlinna -> ABC Tiiriö
  • Lappeenranta -> ABC Viipurinportti
  • Lohja -> ABC Lohja
  • Oulu -> ABC Tupos Liminka
  • Raisio -> ABC Raisio
  • Tampere-> ABC Pirkkala

Kirkkaasti Turvallisin -tuulilasikampanja on Autoalan Keskusliiton, Saint-Gobainin, Autoliiton, Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ja Onnettomuustietoinstituutin (OTI) yhteinen liikenneturvallisuuskampanja. Kampanjalla lisätään autoilijoiden tietoisuutta tuulilasin kunnossapidon tärkeydestä. Tuulilasitarkastuksilla kerätään hyödyllistä seurantatietoa liikenteessä olevien autojen tuulilasien kunnosta.

Lue myös

Tuulilasi voi olla vaihtokunnossa, vaikka siinä ei olisikaan isoja säröjä

Tiestön kunnon heikkeneminen on uhka myös tuulilaseille

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän