Hyundaille skeittilautaa muistuttava alustarakenne

Kuva: Hyundai.

Hyundai Motor Group on aloittanut yhteistyön yhdysvaltalaisen Canoo-yrityksen kanssa kehittääkseen uudenlaisen täyssähköautoille tarkoitetun alustaratkaisun, joka mahdollistaa erikokoisten henkilöautojen valmistamisen yhteneväiselle perusrakenteelle.

Canoon kehittämä ratkaisu koostuu skeittilautaa muistuttavasta alustarakenteesta, joka pitää sisällään kaikki sähköauton tarvitsemat tärkeimmät komponentit, kuten akuston ja voimalinjan. Tämän päälle voidaan joustavasti suunnitella erikokoisia ja erilaisiin käyttötarkoituksiin suunnattuja korimalleja.

Uuden sähköisen perusrakenteen on määrä yksinkertaistaa paitsi autojen suunnittelutyötä, mutta myös laskea autojen kuluttajahintoja, kun tuotantokuluissa syntyy säästöä. Yksi innovaation etuja on lisäksi se, että markkinoiden muutoksiin pystytään reagoimaan aiempaa nopeammin, kun saman sähköisen rakenteen päälle voidaan suunnitella joustavasti erilaisia matkustamoja.

Hyundain ja Canoon kehittämä skaalautuva alustarakenne tulee mahdollistamaan myös PBV-segmentin (Purpose Built Vehicles) ajoneuvojen suunnittelun. PBV-ajoneuvot on suunniteltu tiettyä käyttötarkoitusta varten, kuten pakettijakeluun tai yhteiskäyttöiseksi pikkubussiksi.

Canoo esitteli ensimmäisen sähköajoneuvonsa syyskuussa 2019, vain 19 kuukautta yrityksen perustamisen jälkeen. Uudenlainen, sähköajoneuvon tärkeimmät komponentit sisältävä, yhtenäinen alustaratkaisu haastaa autoteollisuuden perinteisiä tuotantotapoja.

Hyundai Motor Group on kertonut investoivansa 87 miljardia Yhdysvaltain dollaria tulevaisuuden teknologioihin vuoteen 2025 mennessä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here