WRC: Sami Pajari neljänneksi JWRC-kauden avauksessa Ruotsin MM-rallissa

Kuva: M-Sport.

Uran toiseen MM-ralliinsa osallistunut Sami Pajari ajoi Ruotsin MM-rallissa Junior WRC -luokassa neljänneksi.

Kilpailun avauserikoiskoe perjantaina ei sujunut aivan tavoitteen mukaisesti, kun sijoitus oli kuudes ja eroa kilpailua johtavaan Tom Kristenssoniin kertyi miltei puoli minuuttia. Auton säätöjä saatiin hieman muutettua ennen seuraavaa erikoiskoetta ja tuloksena sen jälkeen tauluun syntyi jo luokan neljänneksi nopein aika.

Kolmen erikoiskokeen jälkeen sijoitus autokunnalla oli viides, mutta eroa kärkeen oli kertynyt jo 53 sekuntia. Perjantain päätteeksi ajettiin Torsbyssa alle kolmekilometrinen yleisöpyrähdys täysin soralla, jossa auton ohjaustehostin rikkoutui ja ero kärkeen kasvoi kahdeksalla sekunnilla.

Lauantaina ohjelmassa oli tismalleen sama neljän erikoiskokeen lenkki. Päivä alkoi selkeästi vauhdikkaammin ja heti aamun ensimmäiselle kellot pysähtyivät luokan neljänneksi nopeimpaan noteeraukseen. Toisella erikoiskokeella sijoitus oli jälleen neljäs vain hieman yli 2 sekuntia pohja-ajasta.

Kolmannelle erikoiskokeelle syntyi sitten jo pohja-aika. JWRC-luokan joka erikoiskokeen pohja-ajasta saa yhden MM-pisteen, joten nekin saattavat nousta arvokkaiksi loppukautta kohden.

Lauantain päätteeksi ajettiin vielä Torsbyssa sama yleisöerikoiskoe kuin perjantaina, ja samat ohjaustehostinongelmat alkoivat vaivata kyseisellä erikoiskokeella.

Kokonaisuutena kilpailun kakkospäivä sujui kuitenkin tasaisen hyvin ja Pajari olikin JWRC-kuljettajista lauantain erikoiskoeajat huomioiden toiseksi nopein ja kokonaistuloksissa ennen päätöspäivää viides.

Katso tästä muita JWRC-juttuja.

Sateinen keli muutti viimeisetkin lumiset osuudet jäälle ja soraosuudet jopa mudalle ja Pajari päätti ottaa viimeisen erikoiskokeen rauhallisesti virheitä kartellen. Keliolosuhteet osoittautuivat muun muassa toiselle JWRC-luokan suomalaiselle, Lauri Joonalle, kohtalokkaaksi, kun rengasrikko pilasi hyvin sujuneen kisan.

Maalissa kaksikko oli lopulta neljäs, edelle ajoivat koko kisaa hallinnut kotimaan Tom Kristensson, toiseksi tullut Latvian Martins Sesks sekä podiumin täydentänyt Viron Ken Torn.

Lauri Joona oli yhdeksäs.

Junior WRC -sarja jatkuu 4.-7. kesäkuuta Sardiniassa.

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here