Hurja tulos Oulun poliisin mopovalvonnassa – sadasta moposta 30 määrättiin katsastukseen

Yllä kolme kuvaa: Kuvassa 1 on viritetty mopo, kuvassa 2 hammasratas on kiinnitetty letkukiristimellä ja kuvassa 3 poliisi tarkastaa Pappatunturia.

4.10.2017 12.45

Oulun poliisilaitos valvoi syyskuussa tehostetusti mopoilua koko poliisilaitoksen alueella.

Tehostetulla valvonnalla pyrittiin vastaamaan poliisille tulleisiin valvontapyyntöihin, joita tänä syksynä on tullut varsin paljon.

Valvonnassa keskityttiin mopojen kuntoon, virityksiin sekä mopoilijoiden ajotapoihin.

                      **Katso tästä muita mopojuttuja.**  

Poliisin mukaan kaikkia liikenteessä tavattuja mopoilijoita ei pysäytetty, vaan valvonnassa puututtiin niihin tapauksiin, jossa ajopeleissä oli näkyviä kuntopuutteita tai kuljettajan ajotavassa huomauttamista.

Valvonnassa pysäytettiin noin 100 mopoilijaa. Rikesakkomääräyksiä kirjattiin 30 kpl ja sakkovaatimuksia 37 kpl. 

Rikosilmoituksia kirjattiin yhdestä rattijuopumuksesta sekä yhdestä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, todetaan Oulun poliisin tiedotteessa.

Mopojen tavallisimmat kuntopuutteet liittyivät poliisin mukaan jarruihin, ajo-, taka- ja jarruvaloihin sekä renkaiden kuntoon.

Monesti myös iskunvaimennuksessa ja ohjauksen sekä renkaiden laakeroinneissa oli huomauttamista. Myös taustapeilien puuttumiseen kiinnitettiin huomiota.

”Traktorimönkijä” kulki 97 km/h

Viritettyjä mopoja tavattiin varsin paljon. Näistä moottoripyöriksi luokiteltavia oli parikymmentä.

Moottoripyöräksi muutetun mopon kuljettajat poliisi määräsi väliaikaiseen ajokieltoon, jos taskussa oli vain AM- luokan ajokortti (mopokortti).

Katsastukseen poliisi määräsi yli 30 mopoa joko virittämisen tai jarruttomuuden takia.

Valvonnassa poliisi tapasi myös puolenkymmentä viritettyä kevytmoottoripyörää, eli näiden tehot ylittivät sallitun 11 kw.

Lisäksi yksi traktorimönkijä todettiin muutetun nelipyöräksi. Sen rakenteellinen nopeus olisi saanut olla 40 km/h, mutta koeajossa poliisi totesi sen nopeudeksi 97 km/h.

Liikenteestä tavattiin myös muutamia alaikäisten kuljettamia mopoja sekä yksi moottoripyörä. Näissä tapauksissa sakkovaatimus meni kuljettajien vanhemmille.

Oulun poliisilaitos tekee myös jatkossa liikennevalvontaa mopoiluun liittyen.

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here