Goodyearilla tarjolla nyt myös hiljaisempia talvirenkaita

Kuva: Goodyear.

25.9.2018 14.35

Tänä talvena Goodyear esittelee pohjoismaisille markkinoille SoundComfort-teknologialla varustetut talvirenkaat. Tämä tekniikka on aiemmin ollut saatavilla kesärenkaissa.

Se ei varsinaisesti ole mikään uutinen, että ihmiset arvostavat turvallisia renkaita. Mutta kuinka moni oikeastaan välittää rengasmelusta?

Lähes joka kolmas suomalainen pitää renkaan melutasoa hyvin tärkeänä tekijänä. Tämä käy ilmi tutkimuksesta, jonka Gfk Norm teki Goodyearin toimeksiannosta.

Tutkimus osoitti myös, että suomalaiset näkevät hiljaisemmissa renkaissa myös useita muita etuja.

Peräti 65 prosenttia on sitä mieltä, että hiljaisemmat renkaat tekevät ajosta mukavampaa, ja 36 prosenttia katsoo alemman melutason vähentävän stressiä. Yhtä moni katsoo myös, että alhaisempi melutaso parantaa liikenneturvallisuutta.

SoundComfort-teknologia talvirenkaisiin

Goodyearin tekniikka, joka Goodyearin mukaan voi alentaa melua ja auton sisään kantautuvaa ääntä jopa 50 prosenttia[1], lanseerataan nyt suuressa osassa Goodyearin pohjoismaisiin olosuhteisiin tarkoitetuissa kitka- ja nastarenkaissa.

Renkaan sisällä oleva, avosoluisesta polyuretaanivaahdosta muodostuva vaahtokerros alentaa Goodyearin mukaan melua, joka kantautuu auton sisälle renkaan kosketuksesta tien pintaan jopa 4 dBA[1].

Vaahto on Goodyearin mukaan niin kevyttä, ettei se vaikuta kilometritulokseen, vierintävastukseen eikä enimmäisnopeuteen. Tekniikka on saataville yhteensä 52 pohjoismaisessa talvirenkaassa.

[1] Riippuen automallista, nopeudesta sekä tienpinnasta. Perustuu sisäisiin autojen tiemittauksiin, Goodyearin insinöörien testaama helmikuussa 2018, tammikuussa 2018, marraskuussa 2017 sekä lokakuussa 2011 Luxemburgissa.Testattu rengasmalli/auto 225/55R17 / VW Passat Alltrack ja Ford Kuge sekä 255/45R18 / Audi A7.

Tietoa tutkimuksesta

Gfk Norm teki tutkimuksen joulukuun 2017 ja tammikuun 2018 välisenä aikana ja siihen vastasi 610 suomalaista verkkolomakkeella.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here