Päivän automainos: Volvon hyvä ajettavuus säilyy yllättävissäkin tilanteissa

Vuonna 1980 Volvo markkinoitiin hyvällä ajettavuudella.

”Me kaikki varastoimme kokemuksien antaman tiedon myöhempää käyttöä varten. Jos sama asia toistuu kyllin usein, se urautuu aivoihimme ja siitä tulee tottumus. Näin syntyneet rutiinit ohjaavat toimintamme autoa ajaessamme.

Monien autojen käyttäytyminen muuttuu oleellisesti, kun autolla syystä tai toisesta – kaarre on oletettua tiukempi, nopeus kaarteeseen tultaessa totuttua suurempi yms. – vaaditaan tavanomaista enemmän. Tällöin auto saattaa yllättää kuljettajansa ja tapahtuu onnettomuus ilman mitään näkyvää syytä.

Volvoa ajaessasi voit luottaa siihen, että autosi toimii yllättävissäkin tilanteissa tottumallasi tavalla. Tiedät, että sinä ja autosi ”ajattelette” kaarteissa samalla tavalla, ja että Volvo tottelee käskyjäsi kaikissa ajo-olosuhteissa odotustesi mukaisesti.

Johdonmukaisen käyttäytymisensä ansiosta Volvo on hyvä ja turvallinen ajettava ja mahdollisimman helppo hallita: tarkka hammastanko-ohjaus vastaa ohjausliikkeisiin nopeasti: onnistuneen jousituksen ja painojakauman ansiosta tuntuma tiehen on hyvä; kaasupolkimen painallusta Volvo tottelee terhakkaasti, ja jarrutettaessa se pysähtyy tasaisen pehmeästi.

Käy toteamassa, että näin on.”

Katso tästä muut Päivän automainokset.

Mainoksen lopussa on vielä kerrottu eri Volvo-mallien polttoaineen kulutuksesta. Lukemat ovat aivan eri luokassa kuin tänä päivänä.

Pienin lukema 90 kilometrin tuntinopeudessa on 8,9 l/100 km ja suurin kaupunkiajossa 18,3 l/100 km.

Mainos oli Tuulilasi-lehdessä 4/1980.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!