Formula Renault: William Alatalo vaikeuksien kautta pisteille Barcelonassa.

Formula Renault 2.0 Eurocup -sarjaa ajava William Alatalo nollasi lauantain pettymyksen ja nousi pisteille sunnuntaina. Vaihtelevassa säässä vietetty viikonloppu oli kokonaisuutena haastava.

Lauantaina ajettiin viikonlopun ensimmäinen aika-ajo sekä ensimmäinen kilpailulähtö. Sää näytteli suurta roolia.

Aamupäivän aika-ajot ajettiin kuivalla kelillä mutta juuri ennen iltapäivän kilpailua alkoi sataa ja kaikki joutuivat enemmän tai vähemmän “arpomaan” sade-säädöt kilpailuun.

– Lauantain aika-ajo ei sujunut koko tiimiltä hyvin. Auton tuntuma ei ollut hyvä ja vauhtia puuttui liian paljon. Aika-ajon jälkeen tiedettiin, mikä oli vikana mutta emme voineet hyödyntää uusia säätöjä koska kilpailu ajettiin sateella. Näkyvyys oli todella huono koko kisan ajan, mikä teki ohittamisesta lähes mahdotonta. Lähdin ruudusta 12 ja ajoin maaliin samalla paikalla, Alatalo toteaa.

Katso tästä muita juttuja William Alatalosta.

Sunnuntaina oli vuorossa viikonlopun toinen aika-ajo sekä toinen kilpailulähtö. Sateesta ei ollut enää uhkaa ja koko päivä saatiin nauttia auringonpaisteesta.

– Sunnuntai oli vauhdillisesti haastava. Vauhtia ei aika-ajossa löytynyt millään. Kärsimme samoista ongelmista kuin lauantainakin aika-ajossa. Kisaan lähdin ruudusta 10 ja maalissa olin 8. Muutama piste kuitenkin ropisi.

Alatalo on sarjan pisteissä kahdeksantena ja tulokas-kuljettajien listalla kolmantena.
Piste-erot ovat kuitenkin pienet johtokaksikkoa lukuunottamatta, joten onnistuneella loppukaudella on mahdollista nousta pisteissä ylöspäin.

Lauantai

1. Victor Martins

2. Caio Collet

3. Ugo de Wilde

…..

12. William Alatalo

Sunnuntai

1. Victor Martins

2. Caio Collet

3. Franco Colapinto

…..
8. William Alatalo

 

2020 Kalenteri

Formula Renault 2.0. Eurocup -sarja pitää sisällään 10 kilpailuviikonloppua, joissa kaikissa on kaksi aika-ajoa ja kaksi kilpailu-lähtöä. Sarjan voittaja saavuttaa maineen ja kunnian lisäksi 18 Superlisenssi-pistettä sekä kutsun liittyä Renault Sport Academy-ohjelmaan.

22.-24.10. Spa-Francorchamps (Belgia)

6.-8.11. Hockenheimring (Germany)

13.-15.11. Paul Ricard (Ranska)

26.-28.11. Yas Marina (Abu Dhabi)

www.williamalatalo.com

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here