Fordin sähköisestä Mustang-mallista GT-versio — Eurooppaan vuoden kuluttua

Ford on esitellyt Euroopassa suorituskykyisen Mustang Mach-E GT -mallin, joka kiihtyy 0–100 km/h nopeuteen 3,7 sekunnissa.

Mustang Mach-E GT -mallissa on 465 hevosvoimaa, nelivetojärjestelmä ja täyssähköinen voimansiirto, jonka ansiosta suorituskyky on hyödynnettävissä koko ajan.

Mustang Mach-E GT -mallin omistajilla on pääsy alan kattavimpaan latausverkostoon Euroopassa, mistä on hyötyä pidempiä matkoja silmällä pitäen.

Kaikki Mustang Mach-E:n vuonna 2020 ja vuoden 2021 aikana tilanneet saavat viiden vuoden ajaksi ilmaisen jäsenyyden kasvavaan FordPass-latausverkostoon. Verkostossa on nyt yli 155 000 latausasemaa Euroopassa. Palvelu on toteutettu yhteistyössä NewMotionin kanssa.

Lisäksi Mach-E -asiakkaat saavat vuoden ilmaisen jäsenyyden Ionity-pikalatausverkostoon, jossa on tällä hetkellä yli 270 latausasemaa. Tavoite on, että Ionity-latausverkostossa on 400 asemaa tämän vuoden loppuun mennessä. Latauksesta veloitetaan toteutuneet kustannukset.

Mustang Mach-E GT esiteltiin ensimmäisen kerran Rotterdamissa järjestetyssä Fordin Go Electric -kiertueen tapahtumassa.

Sähköistä suorituskykyä

Mustang Mach-E GT tarjoaa suorituskyvyn lisäksi Mustang-urheiluauton luonteen sekä tilat viidelle matkustajalle. 465-hevosvoimainen, kaksi moottoria käsittävä voimansiirto tuottaa 830 Nm vääntöä erikseen etu- ja taka-akseleille.

Tämän ansiosta auto reagoi entistä nopeammin ja kiihtyy 0–100 km/h samassa ajassa kuin Tesla Model Y. Huippunopeus on rajoitettu 200 km/h.

Mach-E GT:ssä on MagneRide adaptiivinen jousitus, 20-tuumaiset kevymetallivanteet, punaiseksi maalatut jarrusatulat sekä ainutlaatuiset ulkovärit Grabber Blue ja Cyber Orange.

Ohjaamon 15,5-tuumainen full HD -kosketusnäyttö toimii uuden sukupolven Sync-tietoviihdejärjestelmän käyttöliittymänä. Järjestelmä oppii tuntemaan kuljettajan tavat ja tekee niiden perusteella älykkäitä ehdotuksia. Urheilullista tyyliä täydentävät Ford Performance -istuimet sekä ohjauspyörä mokkanahkaisilla yksityiskohdilla.

Katso tästä muita juttuja Ford Mustang Mach-E -mallista.

Mustang Mach-E GT:ssä on vakiovarusteena pidemmän toimintamatkan takaava 88 kWh akku. Auton arvioitu toimintamatka onkin jopa 500 km (WLTP). Intelligent Range -järjestelmä ennustaa tarkasti jäljellä olevaa toimintamatkaa ottamalla huomioon kuljettajan ajotavan, sääennusteet ja muista Mustang Mach-E -autoista saadun datan.

Ford Mustang Mach-E GT tulee Euroopan markkinoille loppuvuonna 2021.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

1 KOMMENTTI

  1. Mihin tarvitaan 3,7s/100? Mihin tarv.rajoitettu 200km/h? Ovatko liikennesäännöt ja ympäristönsuojelu turhia asioita?

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here