Ford valmistaa kasvomaskeja ja -suojia työpaikoille palaaville työntekijöilleen

Ford valmistaa kasvomaskeja ja -suojia tehtaillaan, jotta Fordin Euroopan toimipisteissä työskentelevien työntekijöiden paluu työpaikoille on mahdollisimman turvallista koronakriisin aikana.

Henkilökohtaisten suojavarusteiden tuotanto on jo käynnissä Fordin tehtailla Saksassa, Romaniassa, Espanjassa ja Iso-Britanniassa.

Tällä varmistetaan, ettei Fordin manner-Euroopan tehtaiden vähittäinen avaaminen tulevien viikkojen aikana kuormita suojavarusteiden maailmanlaajuista kysyntää ja toimituksia.

Yhtiö aikoo lisätä suojavarusteiden tuotantomääriä vastaamaan koko sen Euroopan liiketoiminnan tarpeita. Yhdessä Yhdysvaltojen vastaavan tuotannon kanssa yhtiö toimittaa maskit Fordin työntekijöille maailmanlaajuisesti.

Minuutissa valmistuu 60-90 maskia

Fordin Duntonin kampusalueella Iso-Britanniassa on vastattu haasteeseen asentamalla käyttöön kaksi uutta maskien valmistukseen tarkoitettua konetta, joiden avulla on mahdollista valmistaa minuutissa 60-90 yleiskäyttöön soveltuvaa kertakäyttömaskia.

Kolme kymmenen henkilön tiimiä työskentelee ympäri vuorokauden maskituotannossa.

5000 kasvosuojaa päivässä

Saksassa Merkenichissä sijaitseva Fordin Rapid Prototyping Center hoitaa tulevaisuudessa Euroopan kasvosuojien massatuotannon.

Tiimi käyttää valmistuksessa omia ruiskuvalukoneitaan, ja valmistaa jopa 5 000 kasvosuojusta päivässä Fordin Euroopassa sijaitseviin toimitiloihin

Espanjan Valenciassa Ford käyttää 3D-tulostusta, ja siellä valmistetaan 300 kasvosuojaa päivässä.

Yhtiö on jo lahjoittanut 5 500 kasvosuojaa terveydenhoiden ammattilaisille ja lahjoittaa vielä 1 500 kappaletta lisää myöhemmin. Tiimi jatkaa myös suojien valmistamista yhtiön omaan käyttöön.

Kasvosuojia tehdään myös Romaniassa

Kasvosuojia valmistetaan myös Craiovassa Romaniassa, missä Fordin työntekijöille ja paikallisille jälleenmyyjille on valmistettu jo noin 10 000 suojaa.

Craiovassa odotetaan kasvosuojille myös Romanian viranomaisilta tarvittavaa hyväksyntää, minkä jälkeen yhtiö voi aloittaa kasvosuojien lahjoittamisen sairaaloille ja muille niitä tarvitseville toimijoille.

Kasvomaskien ja -suojien valmistaminen osa osa Fordin Project Apolloa, jonka tavoitteena on maailmanlaajuisesti valmistaa henkilökohtaisia suojaimia, auttaa paikallisissa ja kansallisissa toimenpiteissä ja lisätä hengityssuojainten saatavuutta – ja näiden toimenpiteiden avulla vähentää COVID-19 -koronaviruksen leviämistä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here