Ford Transitista täyssähköinen versio — Eurooppaan 2022

Ford esitteli tänään uuden täyssähköisen E‑Transit-pakettiauton.

E‑Transit tulee myyntiin Fordin yli 1 800 hyötyajoneuvojen jälleenmyyjäliikkeeseen eri puolilla maailmaa – näistä yli 90 prosenttia on sähköautosertifioituja myynnin käynnistyessä.

Lisäksi E‑Transit hyötyy myös sadoista eri puolilla maailmaa toimivista muutostöitä tekevistä yrityksistä, jotka toimittavat hyllyjä, säilytysratkaisuja ja lisävarusteita Transitin dieselmalleihin.

Ford on valmistanut Transit-tuoteperheen autoja jo 55 vuoden ajan ja hyötyajoneuvoja jo vuodesta 1905.

Yhtiö valmistaa Euroopan markkinoille tarkoitetut E‑Transitit Ford Otosanin tehtaalla Turkin Kocaelissa niitä varten suunnitellulla tuotantolinjalla yhdessä Transit Custom ladattavan hybridin kanssa.

Pohjois-Amerikan markkinoille tulevat autot valmistetaan Kansas Cityn kokoonpanotehtaalla Missourin Claycomossa.

Vihreämpää ajamista

Vuoden 2022 alkupuolella markkinoille tuleva E‑Transit on osa Fordin maailmanlaajuista yli 11,5 miljardin dollarin investointia ajoneuvojen sähköistykseen vuoden 2022 loppuun mennessä.

Täyssähköinen Mustang Mach‑E tulee Eurooppaan ensi vuoden alkupuolella ja täyssähköinen F‑150 Pohjois-Amerikan markkinoille vuoden 2022 keskivaiheilla.

Euroopassa Ford on pilotoinut sähköisten hyötyajoneuvojen tekniikkaa vuodesta 2018 yhdessä Englannin, Saksan, Espanjan ja Turkin viranomaisten kanssa tutkimalla, miten kuljettajat käyttivät Transit Custom ladattavia hybridejä Lontoossa, Kölnissä, Valenciassa ja Ankarassa.

Yhtiö on hyödyntänyt tutkimuksen tuloksia – kuten tietoja ajoneuvojen käyttötavoista ja lataustottumuksista – E‑Transitin ja sen palveluiden kehittämiseen.

Toimintamatka ja latausratkaisut räätälöity ammattikäyttöön

67 kWh:n käytettävissä oleva akkukapasiteetti tuottaa WLTP-mittauksen mukaiseksi arvioiduksi toimintamatkaksi 350 km, mikä riittää päivittäisten töiden vaatimuksiin myös erilaisilla kuormilla ja vaihtelevissa sääolosuhteissa.

E‑Transitin ajotilat on räätälöity sen sähköiselle voimansiirrolle sopiviksi. Erityinen Eco-tila tehostaa energian käyttöä Fordin tietojen mukaan jopa 8–10 prosenttia, jos E‑Transitilla ajetaan ilman kuormaa kiihdyttäen voimakkaasti tai moottoritienopeuksilla.

Eco-tila rajoittaa huippunopeutta, säätelee kiihtyvyyttä ja optimoi ilmastoinnin toimintaa mahdollisimman pitkän toimintamatkan saavuttamiseksi.

Lisäksi auton ilmastoinnin voi ajastaa, minkä avulla ohjaamon lämpötilan voi säätää halutuksi auton ollessa vielä latautumassa. Näin varmistetaan, että käytettävissä on pisin mahdollinen toimintamatka.

Sen lisäksi, että E‑Transit auttaa yrityksiä toimimaan paremmin kestävän kehityksen mukaisesti, se tarjoaa myös liiketoiminnallisia etuja. Pienempien huoltokustannusten ansiosta E‑Transit voi vähentää kokonaiskustannuksia noin 40 prosentilla polttomoottorimalleihin verrattuna. 2)

Euroopassa asiakkailla on lisäksi luokkansa johtava yhden vuoden huoltotarjous ilman kilometrirajoituksia, sekä kahdeksan vuoden ja 160 000 kilometrin takuu akustolle ja suurjännitekomponenteille.

Ford tarjoaa lisäksi sekä yrityksen että kuljettajan tarpeisiin sopivia latausratkaisuja niin kotiin, työpaikalle kuin tien päälle.

E‑Transitissa on mahdollisuus sekä tasavirtalataukseen että nopeaan vaihtovirtalataukseen. Ajoneuvon 11,3 kW:n laturi pystyy lataamaan akun tyhjästä täyteen 8,2 tunnissa. 4)

Suuritehoisella tasavirtalaturilla voi ladata jopa 115 kW:n teholla, mikä lataa akun 15 prosentista 80 prosenttiin noin 34 minuutissa. 4)

Lisää tehoa ja yhteyksiä tien päällä

E‑Transitin lisävarusteisin kuuluu Pro Power Onboard, jonka avulla eurooppalaiset asiakkaat voivat käyttää autoa liikkuvana virtalähteenä.

Se tuottaa enimmillään 2,3 kW:n tehon, jota voi käyttää työkalujen ja laitteiden virtalähteenä työmaalla ja matkan aikana.

Vakiovarusteena oleva FordPass Connect ‑modeemi 5) tarjoaa saumattomat yhteysominaisuudet, jotka auttavat hyötyajoneuvoasiakkaita hallitsemaan autokalustoaan ja optimoimaan sen käyttötehokkuuden Ford Telematics ‑kalustoratkaisuun kuuluvien sähköautopalveluiden avulla.

Lisäksi E‑Transit tuo hyötyajoneuvoihin Sync 4 ‑tietoviihdejärjestelmän, johon kuuluu vakiovarusteinen 12 tuuman kosketusnäyttö, parannettu puheentunnistus ja pilvipalveluilla tehostettu navigointi.

Sync-järjestelmän langattomien päivitysten ansiosta E‑Transitin ohjelmisto ja Sync-tekniikka on aina varustettu uusimmilla ominaisuuksilla ja laatuparannuksilla.

Ajon aikana navigointi tarjoaa yrityskäyttäjille edistyksellisiä kuljettajaa avustavia teknologioita, kuten liikennemerkkien tunnistusjärjestelmän ja älykkään vakionopeudensäätimen, jotka yhdessä tunnistavat nopeusrajoitukset, ja antavat yrityksen ajoneuvokannasta vastaaville mahdollisuuden asettaa autoille nopeusrajoituksia.

Lisäksi E‑Transitin ominaisuuksiin kuuluu joukko erilaisia teknologioita, jotka auttavat kuljetusyrityksiä vähentämään kuljettajan aiheuttamia vakuutuskorvausvaatimuksia.

Tällaisia ovat törmäyksenestoavustin, kaistavahdilla varustettu kuolleen kulman varoitusjärjestelmä sekä 360 asteen kamera ja peruutusjarruavustin.

Transit-asiakkaiden arvostamaa kuljetuskykyä

E‑Transitin akku on sijoitettu korin alle, joten se ei vie tavaratilaa, jota on enimmillään 15,1 kuutiometriä eli yhtä paljon kuin takavetoisessa dieselmoottorisessa Transitissa.

Fordin lähtökohta E‑Transitin voimansiirron ja takajousituksen suunnittelussa oli kuormatilan optimoiminen, joten pyöränripustus on toteutettu tukevatekoisin vinotukivarsin. Se parantaa Fordin mukaan ajo-ominaisuuksia ja ohjauksen tarkkuutta ja antaa paremman pidon sekä tyhjänä että kuormattuna.

Euroopassa myytävän E‑Transitin suunniteltu kantavuus on enimmillään 1 616 kg, ohjaamoalustamallien enintään 1 967 kg.

E-Transitin sähkömoottorin enimmäisteho on 198 kW (269 hv) ja vääntö 430 Nm.

Ford tuo E‑Transitin Euroopan markkinoille monipuolisena 25 version mallistona, jonka korimallivaihtoehdot ovat pakettiauto, jatko-ohjaamolla varustettu pakettiauto ja ohjaamoalusta.

Katso tästä muita Ford Transit -juttuja.

Kokonaismassat on suurimmillaan 4,25 tonnia, joten mallisto kattaa hyvin monenlaisten asiakkaiden tarpeet.

Menestyksekkäiden Transit Custom ladattavilla hybrideillä tehtyjen kumppanikaupunkipilottien jälkeen Ford aloittaa E‑Transitin asiakastestit tärkeimmillä Euroopan markkinoilla vuonna 2021.

E‑Transit tulee Euroopan markkinoille keväällä 2022

# # #

2) Perustuu 3 vuoden tai 180 000 kilometrin käyttöön. Vertailussa on huomioitu täyssähköisen pakettiauton ja vastaavan dieselmallin määräaikaishuollot sekä muut tarvittavat huoltotoimenpiteet.

4) Latausnopeus hidastuu, kun akun täysi varaus lähestyy. Tulokset voivat vaihdella latausaikojen ja akun varaustilan mukaan.

5) Ominaisuudet saattavat edellyttää aktivointia.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here