F1-veneet: Seliölle ja Romsille tarjolla kahdet MM-pisteet Kiinassa

F1-veneiden MM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Kiinan Xiamenissa, jossa kilpaillaan poikkeuksellisesti kaksi MM-osakilpailua.

Kansainvälinen Moottoriveneliitto UIM ja F1-veneiden promoottori päätyivät kahden osakilpailun ratkaisuun sen jälkeen, kun marraskuussa MM-kalenterissa ollut Intian MM-osakilpailu peruttiin.

Lajin kaksinkertainen maailmanmestari Sami Seliö ei näe perättäisinä päiviä ajettavien MM-osakilpailujen ajattamisessa suuria ongelmia.

MM-sarjan edellinen osakilpailu Ranskassa päättyi Seliön kohdalla trimmivian takia keskeytykseen.

MM-tilanteen kannalta edessä on kauden tärkein viikonloppu, sillä Kiinan osakilpailujen jälkeen tähteellä on enää juuri ennen joulua Arabiemiraateissa ajettava tiimin kotikilpailu Sharjahin GP-osakilpailu.

– Jaossa on 40 pistettä. Iso potti. Pitää keskittyä oman ohjelman läpiviemiseen eikä hullutteluun sekä riskien ottamiseen. Näinkin tiivis aikataulu ei anna sijaa ylimääräisille remonteille, ympäriajoille tai isoille teknisille murheille. Minulla on vastaavasta järjestelystä aikaisempaa kokemusta, monilla muilla ei sitä ole, Seliö muistuttaa.

Sharjah Teamin Filip Roms povaa viikonlopusta rankkaa. Xiameniin ennustetaan 30 asteen lämpötilaa, joten tekniikan ohella myös kuljettajille on tiedossa fysiikkaa koetteleva viikonloppu.

Roms sanoo, että tuleva 2516 metrin mittainen rata on haastava. Radalla on kuusi vasemmalle kääntävää poijua ja yksi oikealle kääntävä poiju. Maalilinjalle kahdesti poijulta vasemmalle kääntävällä suoralla on mittaa peräti 1 138 metriä.

– Kovavauhtinen rata, jossa on oikeastaan vain yksi hidas käännös, Roms sanoo.

Sharjah Team esittelee Kiinassa uuden F4-S -luokan kuljettajansa Arabiemiraattien Manea Al Marzooqin, joka ajaa tiimin F4-S -luokan venettä kauden kolmessa viimeisessä MM-osakilpailussa.

F1-veneiden Xiamenin GP:n aika-ajot ajetaan Kiinassa lauantaina klo 06:00 ja itse GP-osakilpailu klo 11:00 Suomen aikaa.

Viikonlopun toiset MM-pisteet on jaossa sunnuntaina. Aikataulu on sama: aika-ajot klo 06:00 ja itse GP-osakilpailu klo 11:00 Suomen aikaa.

Aika-ajot ja MM-osakilpailut ovat nähtävissä suorana ja maksuttomana lähetyksenä Viafree-nettitelevisiopalvelusta osoitteesta www.viafree.fi.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here