F1-veneet: Polttoainekatastrofi pilasi Seliön ja Romsin aika-ajot Portugalin MM-avauksessa


19.5.2018 22.56 

 F1-veneiden MM-avausta Portugalissa varjostaa polttoainekatastrofi, jonka takia F1-avauksen harjoituksissa ja aika-ajossa nähtiin toistakymmentä konerikkoa.

Sarjan suomalaiskuljettajat Sami Seliö ja Filip Roms kuuluivat moottoririkon kokeneiden kuljettajien joukkoon.
 
F1-veneiden MM-kauden avauksen Portugalin GP:n aika-ajot on ajettu Portimaossa. Sarjan suomalaiskaksikon Seliön ja Romsin päivä oli murheellinen: Seliö keskeytti aika-ajot jo sen ensimmäisessä osiossa moottoririkkoon ja aiemmin vapaissa harjoituksissa moottoririkon kokenut Roms ei päässyt tämän takia osallistumaan aika-ajoon lainkaan.

– Kolme moottoria meni minulta ja Filipiltä yksi. Polttoaineen takia moottori jostain syystä nakuttaa eli bensiiniseos syttyy itsestään ennenaikaisesti ennen tulpan antamaa kipinää.

– Moottorin ohjainyksiköt ovat järjestäjän sinetöityjä, joten emme pääse tutkimaan niitä.
Polttoaineen valmistaja taas vakuuttaa, että polttoaine on sama kuin viime vuonna. Tänäänkin kymmenen moottoririkkoa tällä varikolla kertoo jostain muusta. Sama ongelma oli myös viime kaudella ensimmäisessä eurooppalaisessa MM-osakilpailussa, vaikka polttoaineen toimittaja vakuutteli ihan muuta, Seliö kertoo.

Seliö sanoo, että suomalaiskuljettajien Mad-Croc Baba Racing tekee yötä myöten töitä selvittääkseen, mistä moottorin nakuttaminen johtuu.

F1-veneiden MM-kauden 2018 avaus Portugalin GP käynnistyy sunnuntai-iltana Suomen aikaa klo 20.00. Kauden MM-avaus on nähtävissä suorana ja maksuttomana lähetyksenä Viafree-nettitelevisiopalvelusta osoitteesta www.viafree.fi.

F1-veneiden Portugalin GP:n aika-ajot, Portimao

1. Shaun Torrente (UAE) Team Abu Dhabi 41,68
2. Thani Al Qamzi (UEA) Team Abu Dhabi + 0,07
3. Alex Carella (UEA) Victory Team + 0,34

15. Sami Seliö (FIN) Mad-Croc Baba Racing
18. Filip Roms (FIN) Mad-Croc Baba Racing
 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here