ETN: Sähköauton akku latautuu 90 sekunnissa!

Verkkojulkaisu ETN kertoo uudesta mullistavasta akkuteknologiasta. Jutun mukaan autoteollisuuden laite- ja järjestelmätoimittaja Mahle on esitellyt akkukonseptin, joka lupaa mullistaa pienten sähköautojen lataamisen.

Jutun mukaan litiumhiiliakun lataaminen onnistuu vain 90 sekunnissa.

Mahle sanoo yhdistäneensä ihmeakussaan superkondensaattorien ja litiumioniakkujen idean. Nopean lataamisen lisäksi akun energiatiheys on suuri, eikä sen lataaminen jutun mukaan aiheuta suurta lämmönnousua.

ETN:n jutun mukaan ihmeakku esiteltiin Aachenin kestävän liikkumisen konferenssissa Saksassa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

 

7 KOMMENTIT

  1. Tuossa akkujutussa on kyllä ideaa kun muistetaan kondensaattoreiden toimintaperiaate, monesti se on niin että ratkaisu on lähempänä kuin huomataankaan, toivotaan menestystä. Reijo Haavisto.

  2. Näitä akku-uutisia tulee, jos ei joka viikko niin joka kuukausi ja vielä kertaakaan nämä ”mullistavat” keksinnöt eivät ole näkyneet missään muussa kuin mahdollisesti tieteellisessä tutkimuksessa. Käytäntöön näitä tutkimuksia ei ole koskaan onnistuttu saamaan.

    • Varmaan nykyiset akut ovat syntyneet vastaavista tutkimuksista ja ”mullistuksista”. Käytössähän ne on. 😉

  3. Taas uusi mullistava akkukeksintö. Vain rahoitus puuttuu. Näitähän on viimeiset 20 vuotta ollut neljä vuodessa ja kaikki huuhaata.

    • Ei kai se huuhaata ole, jos todetaan ettei kaupallisesti tai käytännöllisesti järkevää tuotetta synnykään? Sitä se kehittäminen ja tutkimus on. Ei kaikki (siis mikään) ole kerrasta valmista.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän