ERC: Tekniikkamurheet hidastivat Heikkilää Latviassa

Mikko Heikkilä kartanlukijansa Samu Vaalerin kanssa, ovat sijoittuneet rallin EM-sarjan kauden neljännessä osakilpailussa Tet Rally Liepajassa seitsemänneksi. The Racing Factory -tiimin kuljettajan kilpailu oli haastava tekniikkamurheiden sekä aikasakon takia.

Rallin avauspäivän kuuden erikoiskokeen aikataulu supistui viiteen erikoiskokeen 2 peruunnuttua turvallisuussyistä. Heikkilä kärsi lähtöpaikastaan sekä ongelmista auton kanssa, mutta kova yritys avauspäivänä tarkoitti viidettä tilaa yötauolle tultaessa.

Sunnuntai alkoi Heikkilän osalta ikävästi nurmijärveläiskuljettajan saatua 30 sekunnin aikasakko takaperän vaihdon kestettyä hieman odotettua kauemmin. Huoltotyöt kuitenkin kannattivat, sillä nyt tasaisesti neljällä pyörällä vetävällä autolla päätöspäivän erikoiskokeille hyökännyt Heikkilä oli iskussa aamun lenkillä kellottaen kaksi toiseksi nopeinta aikaa.

Sunnuntain päätöslenkin Heikkilä avasi kellottamalla yli kaksi sekuntia nopeamman ajan kuin muut. Lopulta Heikkilä oli maaliviivalla seitsemänneksi nopein.

-Positiivista on, että vika löytyi, mutta muutoin päivä on ollut turhauttava. Ei tänne tulla vain ajamaan ralleja läpi. Vauhti tuntuisi riittävän sorakisoissa podiumille, mutta aina on jotain harmia, johon ei välttämättä voi itse vaikuttaa, Heikkilä huokaisee.

Vaikka tulos ei ollut sitä, mitä Skoda-kuljettaja lähti Latviasta hakemaan, sunnuntain vauhti oli lähempänä totuttua Heikkilää. Suuntaus on jo seuraavaan osakilpailuun Ruotsissa heinäkuun alussa.

ERC jatkuu Royal Rally of Scandinavialla Ruotsissa 7.-8.7.

Tet Rally Liepajan lopputulokset

1. Martins Sesks 1:22:47,3 LVA Skoda Fabia RS Rally2
2. Hayden Paddon +41,4 NZL Hyundai i20 N Rally2
3. Mads Östberg +1:04,0 NOR Citroen C3 Rally2
4. Josh McErlean +1:23,9 IRE Hyundai i20 N Rally2
5. Robert Virves +1:27,8 EST Ford Fiesta Rally2
…..
7. Mikko Heikkilä +1:38,5 FIN Skoda Fabia Rally2 Evo

ERC:n pistetilanne 4/8 osakilpailua:

1. Hayden Paddon 113
2. Martins Sesks 83
3. Mads Östberg 69
4. Efren Llarena 50
5. Mathieu Franceschi 50
6. Mikko Heikkilä 45

Mikko Heikkilä nousi viidenneksi Puolan EM-rallissa

Rallin EM-sarja: Heikkilä jäi kauas kärjestä

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän