Ensimmäiset uudet Ford Transit Custom -mallit tulevat asiakkaille vasta ensi keväänä

17.7.2017 22.35

Ford on julkistanut uuden 1-tonnisen Transit Customin. Transit Customin tuotanto alkaa vuoden 2018 alussa ja toimitukset alkavat vuoden 2018 keväällä.

Transit Customissa on Fordin mukaan merkittäviä uusia ominaisuuksia ja uusi polttoainetaloudellinen Econetic-malliversio.

Autossa on Sync 3 -tietoviihdejärjestelmä ja MyFord Dock -laitetelakka. Muita ensimmäistä kertaa hyötyajoneuvossa esiteltäviä teknologioita ovat mm. älykäs nopeudenrajoitin.

Ford esittelee Transit Customista päästöttömän ladattavan hybridimallin vuonna 2019. PHEV Transit Customia aletaan testata tositoimissa Lontoossa myöhemmin tänä vuonna.

Transit Custom oli ensimmäinen laajennetun Transit-tuoteperheen malli. Tuoteperhettä ovat myöhemmin täydentäneet Transit Courier, Transit Connect ja Transit.

Ford Ecoblue ja Econetic

Uudessa Transit Customissa on Ford Ecoblue -dieselmoottori, joka vähentää kustannuksia ja tuo suorituskykyetuja verrattuna mallistosta poistuneeseen 2.2 litran dieselmoottoriin.

Tehovaihtoehdot ovat 105 hv, 130 hv tai 170 hv. Moottori kuluttaa Fordin mukaan 13 prosenttia vähemmän polttoainetta ja se tuottaa 20 prosenttia enemmän vääntöä alakierroksilla.

Niille asiakkaille, jotka etsivät vieläkin edullisempia omistamisen kustannuksia ja alempaa polttoaineen kulutusta, on tarjolla uusi Econetic-vaihtoehto. Sen CO2-päästöt oat 148 g/km ja polttoaineen kulutus 5,7 l/100 km, mikä on 6 prosenttia parempi nykyiseen taloudellisimpaan autoon verrattuna.

300-sarjan lyhyen akselivälin malliin saatavassa Econetic-versiossa on 105 hevosvoimaa ainutlaatuisella kalibroinnilla ja Auto-Start-Stop-toiminto, matalan vierintävastuksen renkaat, Fordin innovatiivinen kiihdytyksenhallintajärjestelmä sekä kiinteä 100 km/h nopeudenrajoitin.

Uuden Transit Customin saa kahdella eri kattokorkeudella, kahdella akselivälivaihtoehdolla, 2,6–3,4 tonnin kokonaispainolla, jopa 1 450 kilon hyötykuormalla sekä kolmella eri korivaihtoehdolla (Pakettiauto Van, Kombi M1 ja Jatko-ohjaamo pakettiauto). Suomen mallivalikoima vahvistetaan myöhemmin.

Uusi ohjaamo

Autoon saa uusimmat ajovaloteknologiat. Paremmin varustelluissa malleissa on uudet, omaleimaiset led-päiväajovalot ja tehokkaat HID Xenon -ajovalot.

Ohjaamon sisustus on täysin uusi. Kojelauta perustuu Fordin uuteen muotoilufilosofiaan, joka esiteltiin ensimmäistä kertaa uudessa Fiestassa.

Uuden muotoilun myötä Transit Customin ohjaamossa on Fordin mukaan hyvät säilytystilat, tilavuudeltaan jopa 25 litraa pelkästään kojelaudassa.

Näitä ovat muun muassa kolme kätevää avointa säilytyslaatikkoa kojelaudan yläosassa, joissa voi säilyttää esimerkiksi mobiililaitteita, sekä tilava hansikaslokero, jonka alaosaan mahtuu A4-kokoisia kansioita.

Muita käytännöllisiä ratkaisuja ovat auki taittuva mukinpidike vaihdekepin alapuolella sekä kojelaudan molemmissa päissä olevat kaksi mukinpidikettä ja pullonpidikkeet jopa 2 litran vetoiselle pullolle.

Myös ovipaneelit on uudistettu täysin ja niissä on enemmän säilytystilaa, kuten kolme suurta säilytystilaa sekä käytännöllinen uusi ovenkahva, joka on integroitu koristeelliseen oven verhoiluun.

Täysin uudet näytöt ja ohjauspaneelit ovat kuljettajan kannalta ergonomisempia ja helppokäyttöisempiä.

Huippuvarustelluissa malleissa on tabletin inspiroima 8 tuuman värillinen kosketusnäyttö ja Fordin Sync 3 -tietoviihdejärjestelmä.

Fordin SYNC 3 -tietoviihdejärjestelmän avulla Transit Customin kuljettajat voivat hallita äänentoistoa, navigaatiota ja järjestelmään yhdistettyjä älypuhelimia yksinkertaisilla englanninkielisillä äänikomennoilla. Kytkemällä äänikomennot päälle ja sanomalla ”I need a coffee”, ”I need fuel” tai ”find an address” kuljettajat voivat paikantaa lähialueen kahvilat, bensa-asemat tai seuraavan pysähdyspaikan. Järjestelmä on Apple Carplay- ja Android Auto -yhteensopiva.

Niissä ajoneuvoissa, joissa ei ole 8- tai 4-tuumaista kosketusnäyttöä, on kojelaudan keskelle asennettu Myford Dock -laitetelakka.

Siinä voi säilyttää ja ladata älypuhelimia, mp3-soittimia tai satelliittinavigointilaitteita. Usb-liitin ja 12 voltin pistorasia sijaitsevat ylemmässä säilytyslaatikossa kuljettajan edessä, vaihdekepin vierellä, mikä tekee lataamisesta helppoa.

Autossa on uudet istuimet. Verhoiluun käytettävät materiaalit on myös uudistettu täysin. Istuinten kankaat ovat käyneet läpi Fordin kaikkien aikojen rankimmat kulumistestit.

Kuljettajaa avustavia ominaisuuksia

Uuteen Transit Customiin on saatavilla useita edistyksellisiä kuljettajaa avustavia teknologioita.

Siinä on ensimmäisenä hyötyajoneuvona älykäs nopeudenrajoitin, joka säätää automaattisesti ajoneuvon maksiminopeutta nopeusrajoituksen mukaan, joita se seuraa liikennemerkkien tunnistusjärjestelmän avulla.

Uuteen malliin on saatavilla myös kuolleen kulman varoitusjärjestelmä, jota täydentää risteävän liikenteen tunnistava toiminto. Se varoittaa parkkipaikalta pois peruuttavaa kuljettajaa mahdollisista takaa kulkevista autoista. Toiminto on omiaan pakettiautoille, joista näkyvyys taaksepäin on usein rajoittunutta.

Nämä uudet ominaisuudet täydentävät Transit Customin varustelua. Entuudestaan varusteisiin kuuluvat jalankulkijoita suojaava hätäjarrutusjärjestelmä, kaistavahti, sivutuulen vakautusjärjestelmä ja aktiivinen vakionopeudensäädin.

Uusimpiin varusteisiin kuuluu myös pehmeästi ja herkästi vaihteita vaihtava 6-vaihteinen automaattivaihteisto.

Lisäksi Kombi M1 -malliin on saatavana ilmajousitus taakse.

Asiakkaat voivat valita valinnaisvarusteena uuden sähköjärjestelmän liitäntämoduulin, joka mahdollistaa pääsyn ajoneuvon sähköjärjestelmän tietoihin ja mahdollistaa jälkikäteen tehtävät muutokset ja lisävarusteiden asentamisen siten, että niitä voidaan käyttää ja hallita tehokkaammin käyttäen reaaliaikaisia ajoneuvon tietoja väyläjärjestelmistä.

Sport-malli saa uuden, raikkaan ilmeen

Uuden Transit Custom -malliston huippu on 170-hevosvoimainen Sport-malli, joka on saatavilla Euroopassa kahdeksalla eri kori- ja istuinvaihtoehdolla sekä lyhyellä tai pitkällä akselivälillä.

Sport-mallille ominainen tuplaraidoitus konepellissä ja korinmuotoilusarja on suunniteltu uudelleen uutta mallia varten. Siihen kuuluvat huomiota herättävä, kaksisävyinen musta raidoitus joko oranssilla tai hopeisella korostuksella. Sporttinen tyyli jatkuu ohjaamossa, jossa on osittainen nahkaverhoilu.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän