Ensimmäiset ABC-latausasemat avattu

S-ryhmän ensimmäinen ABC-latausasema avautui 27.4. Prisma Itäkeskukseen Helsinkiin. Viimeisimpänä latausaseman sai Espoon Prisma Olari.

Vuoden 2021 aikana verkoston laajentumisen painopiste onkin pääkaupunkiseudulla, johon HOK-Elanto aikoo avata 23 latausasemaa vuoden loppuun mennessä.

Muiden alueiden osalta länsirannikon osuuskaupat Keula, Satakunta ja Turun Osuuskauppa avaavat ensimmäiset latausasemansa samoin kuin idemmässä Kymen Seudun Osuuskauppa.

Pohjoisempana ensimmäiset ABC-lataukset avautuvat Vaasan seudulla toimivalle Osuuskauppa KPO:lle ja Kajaanin ympäristössä toimivalle Osuuskauppa Maakunnalle ja Pohjois-Suomen Osuuskauppa Arinalle.

Vuoden 2021 aikana koko S-ryhmään ollaan avaamassa noin 50 ABC-latausasemaa, joihin tulee yhteensä satoja latauspisteitä.

Kohti koko maan kattavaa ABC-latausverkostoa – latausta tarjolla kaikille

ABC-latauksen eri lataustavat ovat peruslataus, teholataus ja suurteholataus. Peruslatauksen teho on matalin ja latausaika useita tunteja, kun taas tehokkaammissa lataustavoissa auton voi ladata lyhyemmänkin asioinnin yhteydessä.

Nyt rakennettavilla ABC-latauksen asemilla on yleensä neljä peruslatauspistettä ja neljä teholatauspistettä. Osassa teholatauspisteistä voi suurteholadata jopa 150 kW:n teholla.

Peruslatauspisteisiin kytketään auton mukana tuleva latauskaapeli, kun taas teholatauspisteissä on kiinteät latauskaapelit. Teholatauksessa on käytössä CCS-pistokkeet ja osassa latauspisteitä myös CHAdeMO –pistokkeet. Näin voimme palvella kaikkia sähköautoilijoita.

Syksyllä käyttöön ABC-mobiili, latauksesta maksullista

Alkuvaiheessa ABC-latauksen toiminnasta kerätään kokemuksia ja lataus on ensimmäisillä latausasemilla ilmaista.

Loppuvuoden aikana lataaminen muuttuu maksulliseksi. Sen jälkeen maksu tapahtuu ABC-mobiililla, jolla asiakkaat voivat hoitaa monipuolisesti muitakin asiointejaan ABC-verkostossa.

S-ryhmän tavoitteena on rakentaa vuosien 2021–2024 aikana koko maan kattava, noin tuhannen latausaseman verkosto sähköautoille. ABC-latauksen nimellä kulkeva verkosto tulee S-ryhmän ABC-asemien, markettien ja hotellien yhteyteen.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here