Daimlerin pääjohtaja vaihtui — vetovastuu siirtyi ruotsalaiselle

Ola Källenius. Kuva: Daimler.

Daimlerin hallituksen puheenjohtajana (yhtiön pääjohtajana) ja Mercedes-Benz Carsin johdossa yli 13 vuotta toiminut Dr. Dieter Zetsche luovutti Daimlerin yhtiökokouksessa vetovastuun seuraajalleen, ruotsalaiselle Ola Källeniukselle.

Kahden vuoden pakollisen jäädyttelyvaiheen jälkeen Zetscheä tullaan esittämään Daimlerin hallintoneuvoston jäseneksi vuodesta 2021 alkaen.

Vuonna 1995 Daimlerille tullut Källenius aloittaa pääjohtajana ja Mercedes-Benz Carsin johtajana välittömästi yhtiökokouksen jälkeen. Hänen sopimuksensa on viisivuotinen.

Yhtiökokous hyväksyi myös esityksen 3,25 euron suuruisesta osingosta osaketta kohti. Määrä on toiseksi suurin Daimlerin historiassa. Viime vuonna osinkoa maksettiin 3,65 e/osake. Yhteensä Daimler maksaa osinkoja omistajilleen tänä vuonna 3,5 miljardia euroa.

Uusi konsernirakenne

Osakkeenomistajat hyväksyivät kokouksessa esityksen Daimlerin uudesta -konsernirakenteesta. Sen mukaisesti yhtiössä on jatkossa kolme itsenäistä liiketoiminta-aluetta, joiden emoyhtiönä toimii Daimler AG. Uuden konsernirakenteen on määrä tulla voimaan 1.11.2019.

Henkilö- ja pakettiautoliiketoiminnasta vastaa perustettava tytäryhtiö Mercedes-Benz AG ja kuorma- ja linja-autoliiketoiminnasta perustettava tytäryhtiö Daimler Truck AG.

Rahoituspalveluja tarjoava Daimler Financial Services toimii nimellä Daimler Mobility AG 24.7. alkaen. Emoyhtiö Daimler AG vastaa jatkossa hallinnosta, konsernistrategiasta sekä koko konsernin laajuisista palveluista.

Uuden konsernirakenteen tavoitteena on nykyistä joustavampi, nopeammin reagoiva ja kunkin tytäryhtiön omiin toimintoihin vahvemmin keskittynyt hallintomalli. Muutos on suurin Daimlerin 130-vuotisessa historiassa ja koskee kaikkiaan 800 eri yksikköä 60 maassa.

Saksassa muutosten piirissä on yhteensä 130 000 työntekijää.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here