Bratislavassa julkistettiin ensimmäiset sähköistetyt Škoda-mallit

Skoda Superb iV. Kuva: Skoda.

Škoda on julkistanut Bratislavassa ensimmäiset sähköiset iV-mallit. Ensimmäiset iV-sarjan tuotteet ovat Superb iV ja Citigoe IV.

Muiden Superb-mallien tavoin myös Škoda Superb iV valmistetaan Kvasinyn tehtaalla.

Superb iV on Škodan ensimmäinen ladattava hybridimalli. Superb iV -mallissa on 115 kW:n (156 hv) tehon tuottava 1.4 TSI -bensiinimoottori ja sähkömoottori, jonka teho on 85 kW. Järjestelmän yhteisteho on 160 kW (218 hv).

Škoda Superb iV täyttää Euro 6d-TEMP -päästöstandardin vaatimukset: auton CO2-päästö on alle 40 g/km.

Kapasiteetiltaan 13 kWh:n akuston ansiosta WLTP-testisyklin mukainen maksimitoimintamatka on 55 km pelkästään sähköllä ajettaessa eli pakokaasupäästöttä.

Akuston voi ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, seinälatauspisteestä tai hyödyntämällä ajon aikana bensiinimoottorin jarrutusenergian talteenottoa.

Bensiinimoottoria apuna käytettäessä toimintamatka on 850 km. Lisäksi Superb iV -mallissa on uusimman sukupolven tietoviihdejärjestelmä.

Skoda Superb Scout. Kuva: Skoda.

Superb-malliperhe uudistui

Škoda on uudistanut Superb-mallin. Täys-led-matriisiajovalot ovat saatavilla nyt ensimmäistä kertaa Škoda-sarjatuotantomalliin. Auton myötä lanseerataan myös useita uusia avustinjärjestelmiä, kuten ennakoiva vakionopeuden säädin.

Superbissa on nyt myös kaistanvaihtovaroitin, joka pystyy havaitsemaan ajoneuvot jopa 70 metrin päästä. Ladattavan hybridiversion lisäksi moottorimallistossa on kolme dieselmoottoria ja kolme bensiinimoottoria. Niiden tehot ovat välillä 88 kW (120 hv) ja 200 kW (272 hv).

Auton jäähdyttimen säleikkö on uudistettu, ja led-takavalojen välissä kulkee kromikoristelista. Uuden etupuskurin myötä Superbin pituus on kasvanut 8 millimetrillä mittaan 4 869 mm ja Superb Combin 6 millimetrillä mittaan 4 862 mm.

Akseliväli, leveys ja korkeus ovat säilyneet entisellään.

Škoda Superbin tavaratila on 625 litraa ja peräti 660 litraa Škoda Superb Combissa.

Škoda Superb Scout on Superb-malliperheen uusi jäsen

Škodan lippulaivamallista on nyt ensimmäistä kertaa tarjolla Scout-malli.

Superb Scout on saatavana ainoastaan nelivetoisena farmarimallina. Sen vakiovarustukseen sisältyvät vankkaa ulkonäköä korostavat korin verhousosat, 18 tuumaiset Braga-kevytmetallivanteet, 15 mm korotetun maavaran sisältävä
huonontien paketti ja erityinen Scout-sisustus. Uusi Tangerine Orange -metalliväri on myös saatavilla ainoastaan Scout-malliin.

Skoda Citigoe iV. Kuva: Skoda.

Citigoe iV tuo Škodan mukaan täyssähköautojen maailmaan

Škoda Citigoe iV on Škodan ensimmäinen täyssähköauto. Tämä nollapäästöinen auto on 3597 mm pitkä. Sen sähkömoottori tuottaa 61 kW:n tehon, ja litiumioniakustolla saavutetaan WLTP-testisyklin mukaisesti 265 kilometrin toimintamatka.

Akusto voidaan ladata 80-prosenttisesti tunnissa 40 kW:n DC-pikalatauspisteessä CCS-latausjohdolla (Combined Charging System -latauspistokejärjestelmä).

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here