Poliisi on avannut uudelleen tutkintaan Turun arvokuljetusauton ryöstön yrityksen

Poliisi on ottanut aktiivitutkintaan vanhan arvokuljetusryöstön yrityksen.

Neljä tai viisi naamioitunutta ja konetuliaseilla varustautunutta ryöstäjää yritti murtautua arvokuljetusautoon päivällä 5.8.2002 Turun Vanhan Tampereentien Prisman pihalla. Ryöstäjät pakenivat paikalta ennen poliisin tuloa Chervolet Chevy Van- merkkisellä kuorma-autolla.

Poliisipartio ajoi ryöstäjiä vastaan Maunu Tavastin kadulla ja kääntyi heidän peräänsä. Pakomatkan aikana ryöstäjät ampuivat poliisia kohti sekä levittivät tielle ajoesteitä (piikkejä) pakoautosta. Poliisit menettivät näköyhteyden pakoautoon Polttolaitoksenkadulla.

Pakoauto Chervolet Chevy Van löytyi palaneena läheiseltä pururadalta Hevoskadun päästä. Tämän jälkeen tekijät pakenivat paikalta.

Kuva: Poliisi.

Poliisi tutkii juttua törkeän ryöstön yrityksenä ja kahtena murhan yrityksenä (asianomistajat ovat poliisimiehiä).

Tapahtuma on ollut poikkeuksellinen Suomen rikoshistoriassa. Teko on ollut suunnitelmallinen ja ammattimaisesti organisoitu. Teko on ollut myös erittäin vaarallinen sekä sivullisia että poliisia kohtaan.

Poliisi pyytää, jos jollain on jotain tietoa tapahtuneesta ottamaan yhteyttä joko sähköpostilla vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi tai puhelinnumeroon 029 544 9142.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!