Boschin ja Daimlerin yhteistyön tulos: Auto tulee ihmisen luo, eikä toisinpäin

26.4.2017 16.40

Bosch ja Daimler kehittävät yhdessä täysin automatisoitua, ilman kuljettajaa ajavaa ajoneuvoa.

Yhtiöiden muodostama allianssi pyrkii tuomaan täysin automatisoidut (SAE-taso 4) ja ilman kuljettajaa ajavat (SAE-taso 5) ajoneuvot kaduille ensi vuosikymmenen alkuun mennessä, todetaan allianssin tiedotteessa.

Keskeisenä tavoitteena on kehittää yhdessä automatisoituun järjestelmään tarvittavia ohjelmistoja ja algoritmejä.

Hanke yhdistää autonvalmistajan ja autoteollisuuden alihankkijan asiantuntemuksen. Näin syntyvän synergian avulla yhtiöt pyrkivät saamaan kehittämänsä teknologian tuotantoon mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Auto tulee ihmisen luo

Kehittämällä täysin automatisoitua ajoneuvoa kaupunkiajoon Bosch ja Daimler haluavat parantaa kaupunkien liikennevirtoja ja liikenneturvallisuutta sekä tarjota tärkeän rakennuspalikan liikenteen tulevaisuudelle.

Boschin ja Daimlerin mukaan teknologia lisää muun muassa autojen yhteiskäytön houkuttelevuutta. Se antaa ihmisille mahdollisuuden hyödyntää autossa käyttämänsä ajan optimaalisesti sekä avaa uusia liikkumisen tapoja myös ihmisille, joilla ei ole ajokorttia.

Projektin päätavoitteena on luoda tuotantovalmis käyttöjärjestelmä, jonka avulla ajoneuvot pystyvät ajamaan täysin itsenäisesti kaupunkiliikenteessä.

Keskeisenä ajatuksena on, että ajoneuvo tulee ihmisen luo, eikä toisinpäin.

Esimerkiksi kaupunkialueella ihmiset voivat varata tai jakaa automatisoidun taksin kätevästi älypuhelimellaan, ja auto tulee noutamaan heidät määränpäähänsä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän