BMW-väki hölmöili Kalajoella

2.7.2017 17.00

Tänä viikonloppuna Kalajoen lentokentällä järjestettiin BMW-väen Bimmerparty ja sen vuoksi poliisi on suorittanut ja suorittaa edelleen tehostettua liikenteen valvontaa Kalajoella ja ympäristössä.

Viikonlopun aikana tänään puoleen päivään mennessä poliisi on antanut noin 40 rangaistusmääräystä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

13:n henkilön ajo-oikeus on peruutettu vakavan piittaamattomuuden johdosta. Sakot ovat siis joko ylinopeudesta tai siitä, että kuljettajat sallivat matkustajien istua auton katolla tai roikkua ikkunoista siten, että se on omiaan aiheuttamaan vaaraa toisten turvallisuudelle.

Ajoneuvorikkomuksista on annettu 4 rikesakkoa.

Valvontaa on tietenkin kohdistettu muuhunkin liikenteeseen kuin ”bimmervieraisiin”

Poliisin tiedotteen mukaan törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia on kolme

  • Perjantaina kello 20 henkilöautolle mitattiin kasitiellä noin kahden kilometrin matkalla keskinopeus 175 km/h nopeusrajoituksen ollessa 100 km/h. Kuljettajana oli vuonna 1996 syntynyt mies.
  • Perjantaina kello 23 kasitiellä moottoripyörällä 170 km/h kahdeksankympin  rajoitusalueella . Kuljettaja oli vuonna 1984 syntynyt mies.
  • Lauantaina kello 18 kasitiellä vuonna 1999 syntynyt mies ajoi 149 km/h kahdeksankympin rajoitusalueella.

Törkeitä rattijuopumuksia on neljä kappaletta

  • Lauantaina kello 3.30 lentokentän alueella vuonna 1999 syntynyt nainen puhalsi 1,38 promillea.
  • Lauantaina kello 2 lentokentän alueella vuonna 1980 syntynyt ulkomaalainen mies puhalsi 1,22 mg/l.
  • Lauantaina kello 1 lentokentän alueella vuonna 1999 syntynyt mies puhalsi 0,77 mg/l.
  • Lauantaina noin kello 1 Matkailutietä ajoi poliisiautoa vastaan henkilöauto peräkontti auki ja kontissa istui kolme matkailijaa. Kortiton kuljettaja, vuonna 1998 syntynyt  mies puhalsi tarkkuusalkometriin 0,68 mg/l.

Lisäksi on kirjattu neljä pahoinpitelyilmoitusta, joista yhtä tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä. Siinä nuori nainen putosi lentokentän alueella matkailuauton katolta, jonka korkeus on noin 2,80 m.

Nainen oli katolla toisen henkilön kanssa ja heillä oli siellä keskinäistä riitaa ja poliisilla on syytä epäillä, että nainen työnnettiin katolta alas.

Uhri kuljetettiin Keski-Pohjanmaan keskussairaalaan hoidettavaksi. Olosuhteet huomioiden hänen vammat eivät kuitenkaan ilmeisesti ole kovin vakavat. Poliisin mukaan alkoholilla saattoi olla osuutta asiaan.

Bimmerparty

Bimmerparty-tapahtuma on suunnattu BMW-henkilöautojen omistajille sekä niistä kiinnostuneille. 


Perimmäinen idea on kerätä BMW-harrastajat yhteen paikkaan ottamaan mittaa toisistaan erilaisten kilpailujen muodossa, unohtamatta tietenkään illanviettoa ja muuta viihdettä hyvässä seurassa.

Tapahtuman järjestää Bimmer Tuning Club of Finland Ry, lyhyemmin BTCF.

Bimmerparty-tapahtuma on järjestetty jo vuodesta 2002, alkuvuosinaan nimellä Bimmerfest. Tapahtuma-alueena on aina toiminut Kalajoen pienlentokonekenttä .

Kilpailujen lisäksi mukana on molempina päivinä paljon ohjelmaa niin BMW-harrastuksen kuin todellisen festivaalitunnelman ympärillä. (Lähde: BTCF)


JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän