Drifting: Juha Pöytälaakso tyylitteli parhaiten Kalajoen Drifting SM-sarjan kolmannessa osakilpailussa

Kuusiosaisen Drifting SM-sarjan kolmas osakilpailu kaudella 2022 ajettiin legendaarisella Kalajoen lentokentällä lauantaina 9.7. Kilpailun voittoon ajoi Juha Pöytälaakso, joka otti samalla jo toisen perättäisen ykkössijan SM-sarjassa.

Kalajoen lentokentän erittäin haastavalla ja teknisellä radalla ei montaa yli 90 lajittelupisteen ylittäjää nähty. Joskin ne, jotka sen ylittivät, tekivät sen näytöstyyliin. Lajittelujen voittoon ajoi Pöytälaakso (FPDA), joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Ensimmäisellä vedollaan jo 95 pistettä nakuttanut Pöytälaakso pisti toisella vedolla vielä paremmaksi ja sai tuomareilta yhteensä 99 pistettä.

Juha Koskiniemi (FPDA) on vakiotavaraa 90 kerhossa, ja sitä mies oli nytkin. 95 pistettä ja lajittelujen toinen sija. Juha Rintanen (RADALLE UA) tyylitteli 90 pistettä ollen kolmas ja viimeinen 90 pisteen ylittäjä.

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella SM-sarjassa esiintynyt Mika Keski-Korpi (YlvUA) oli neljäs 84 pisteellä ja Teemu Peltola (FPDA) 82 pisteellä viides.

Pöytälaaksolle toinen peräkkäinen voitto

Lajittelujen kärkiviisikko oli kovaa valuuttaa myös kaaviossa. TOP4-vaiheeseen pareiksi etenivät Pöytälaakso ja Peltola sekä Rintanen ja Koskiniemi. Keski-Korpi oli lopulta viides, pudoten Peltolaa vastaan käydyssä TOP8-parissa.

Katso tästä muita drifting-juttuja.

TOP4-vaiheesta finaaliin etenivät Pöytälaakso ja Koskiniemi. Rintanen ja Peltola ratkaisivat pronssin kohtalon, joka kääntyi lopulta DMEC-sarjassakin tällä kaudella ajavalle Rintaselle.

Finaalipari Koskiniemi ja Pöytälaakso ajoi nyt jo toisen kerran putkeen finaalissa vastakkain. Tälläkin kertaa kisa kääntyi lopulta Pöytälaaksolle, vaikka erittäin tasaiset ja näyttävät finaalilähdöt Kalajoella nähtiinkin, eikä kumpikaan tehnyt oikeastaan yhtään virhettä.

Sarjan pistetilanteessa Koskiniemi säilytti edelleen kärkipaikkansa ja nousi nyt 295 pisteeseen. Pöytälaakso nousi neljänneltä sijalta jo toiseksi 65 pisteen päähän Koskiniemestä. Kauden avauskisan voittanut Jonathan Hast (FPDA) on kolmantena 204 pisteellä.

Drifting SM-sarja jatkuu 14.8. Ahveniston moottoriradalla, kun vuorossa on kauden neljäs osakilpailu.

FPDA Drifting SM Kalajoki 2022

Lajittelut TOP5:
1. Juha Pöytälaakso 99p
2. Juha Koskiniemi 95p
3. Juha Rintanen 90p
4. Mika Keski-Korpi 84p
5. Teemu Peltola 82p

Kokonaiskilpailu TOP5:
1. Juha Pöytälaakso
2. Juha Koskiniemi
3. Juha Rintanen
4. Teemu Peltola
5. Mika Keski-Korpi

Pistetilanne 3/6 osakilpailua TOP5:
1. Juha Koskiniemi 295p
2. Juha Pöytälaakso 230p
3. Jonathan Hast 204p
4. Juha Rintanen 149p
5. Kim Koski 149p

www.fpda.info

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN  PÄIVITTÄINEN UUTISKIRJE // 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän