BMW kasvattaa vastuullisesti tuotetun litiumin hankintaa

BMW hankkii vastuullisesti tuotettua litiumia autojen akkuihin. Yhtiö on tehnyt noin 285 miljoonan euron sopimuksen vastuullisesti tuotetun litiumin hankinnasta yhdysvaltalaiselta Liventiltä.

BMW ennakoi, että puolet sen myynnistä kertyy täyssähköisistä ajoneuvoista vuonna 2030, joten autojen akkujen tuotanto ja niiden valmistamiseen käytettävän litiumin kysyntä kasvavat.

Yhtiö on aiemmin hankkinut litiumia Australiasta ja aloittaa nyt yhteistyön yhdysvaltalaisen Liventin kanssa. Livent toimittaa litiumin suoraan BMW:n akkuvalmistajille.

– Litium on keskeisiä autojen sähköistymisen raaka-aineita. Kun hankimme litiumia myös toiselta toimittajalta, varmistamme viidennen sukupolven akkujen tuotannon. Näin olemme jatkossa teknologisesti, maantieteellisesti ja geopoliittisesti vähemmän riippuvaisia yhdestä toimittajasta, kertoo BMW:n ostoista ja toimitusketjusta vastaava johtaja Andreas Wendt.

Liventin tuotantomenetelmässä litium hankitaan suolajärvien vedestä Argentiinasta veden käytön, paikallisen ekosysteemin ja yhteisön kannalta vastuullisella tavalla. Livent toimittaa myös dataa BMW:n tutkimukseen vastuullisesta litiumin kaivostuotannosta.

BMW hankkii keskeiset raaka-aineet, kuten litiumin ja koboltin, suoraan tuottajilta taatakseen tuotantoprosessin täydellisen läpinäkyvyyden.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!