ETN: Litium ei lopu — riittää jatkossa hyvin sähköautojen akkujen tuotantoon!

ETN-verkkolehti kertoo litiumin riittävän hyvin sähköautojen akkuihin. Jutun mukaan litium tuskin missään vaiheessa tulee loppumaan.

Jutun mukaan Roskill-tutkimuslaitoksen ennusteen mukaan litiumin kysyntä kasvaa vuoteen 2030 asti 19,7 prosentin vuosivauhtia. Autojen akustojen kohdalla kasvu on 28 prosenttia ja vuosikymmenen lopulla sähköautojen osuus litiumin kulutuksesta on jo 75 prosenttia.

Jutun mukaan litiumreservien kooksi arvioidaan lähes 100 miljoonaa tonnia. Analyytikoiden arvion mukaan tunnetut ja realistisesti käytössä olevat litiumreservit riittävät sähköautoilun tarpeisiin jopa tämän vuosisadan loppuun mennessä.

Lue tästä muita ETN:n juttuja.

ETN:n mukaan esimerkiksi Teslan 70 kilowattitunnin akussa on 63 kiloa litiumkarbonaattia. Siitä litiumin osuus on 12 kiloa.

Jutun mukaan 100 miljoonan tonnin litiumreservit riittävät nykykapasiteetein ja valmistusmenetelmin noin 8 miljardiin sähköautoon.

Vaikka määrä kasvaisi eksponentiaalisesti, litiumvarat riittävät kestämään saman verran kuin polttomoottoriauton satavuotinen historia, jutussa todetaan lopuksi.

Lue koko juttu tästä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

4 KOMMENTIT

  1. Loppuuko pohjavesi? Yhden Teslan akkujen takia täytyy haihduttaa 80000 litraa vettä. Chile pumppaa 21 miljoonaa litraa vettä päivässä

  2. Hahah taitaa systeemi olla pulassa kun kriittiset materiaalit.com on vähissä, pitää ruveta levittämään valemedioihin sössötyksiä että litiumi kyllä riittää. niin joo eihän niissä litiumioniakuissa muita materiaaleja olekkaan kuin vain litiumia. Ei ees kobolttia, mangaania, neodyymiä ei niin mitään.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!