Valmet Automotive valmistaa Volvon 60- ja 90-sarjan lataushybridien akut

Valmet Automotive valmistaa Salon akkutehtaalla ajoakut Volvon S60, V60, XC60, S90, V90 ja XC90-lataushybrideihin. Akkujen tuotanto on jo aloitettu, ja sen työllisyysvaikutus on merkittävä.

Volvo Cars on Valmet Automotiven ensimmäinen julkistettu akkujen autoteollisuusasiakas, ja se liittyy Valmet Automotiven syyskuun alussa julkistamaan valmistussopimukseen.

Salon akkutehtaan äskettäinen laajennus palvelee nimenomaan Volvon kanssa tehtyä valmistussopimusta.

Akkutehdasta laajennettiin 3 500 neliömetrillä, ja nyt tehtaan kokonaispinta-ala on noin 23 500 neliömetriä. Laajennus mahdollisti uuden tuotantolinjan rakentamisen, ja samalla huomioitiin kasvavan logistiikkaliikenteen tarpeet.

Volvon valmistussopimuksen myötä Salon akkutehtaan tuotanto laajenee korkeajänniteakkuihin. Valmet Automotive kokoaa ja koteloi Volvolle akkupaketteja, jotka ovat asennusvalmiita komponentteja autonvalmistukseen.

Salossa valmistetaan ajoakut Volvon kaikkiin Göteborgissa ja Charlestonissa valmistettaviin 60-ja 90-sarjan lataushybrideihin.

Volvon korkeajänniteakut kootaan Valmet Automotiven suunnittelemalla uutta teknologiaa edustavalla tuotantolinjalla, jolla esimerkiksi materiaalitäydennyksistä huolehtivat perinteisen trukkiliikenteen sijaan AMR-automaattirobotit. Volvon akkujen tuotanto työllistää Salon akkutehtaalla noin 250 henkilöä.

Uuden akun kolmas kennokerros nostaa nimellisenergian 11,6 kWh:sta 18,8 kWh:iin.
Tehokkaampi sähkömoottori takana kehittää 145 hevosvoimaa tehoa. Tämä kasvattaa kokonaistehoksi 350 hevosvoimaa Long Range T6 AWD -malleissa ja 455 hevosvoimaa Long Range High Performance T8 AWD -malleissa, jotka ovat Volvon kaikkien aikojen tehokkaimpia autoja.

Uusi suuremman kapasiteetin akku pidentää merkittävästi toimintamatkaa pelkällä sähköllä ajettaessa, vähentää CO2-päästöjä sekä parantaa suorituskykyä ja ajettavuutta.

Uusi hybridivoimansiirto kasvattaa toimintamatkan sähköllä ajettaessa jopa 90 kilometriin yhdellä latauksella, joten useimmat Volvo -kuljettajat, joilla on säännöllinen latausmahdollisuus, voivat ajaa uudella Volvon lataushybridillä päivittäiset matkat pelkällä sähköllä.

Uuden voimansiirron lisäksi XC60, S90 ja V90 -malleissa on yhden polkimen ajojärjestelmä.

Kasvaneesta akkukapasiteetista on hyötyä myös kylminä talvipäivinä sekä helteillä. Vaikka auto ei olisi latauksessa, kuljettajat voivat lämmittää tai viilentää matkustamon etäältä Volvo Cars -sovelluksella ja silti säilyttää runsaan sähköisen toimintamatkan.

Uusi voimansiirto on kaikissa skaalautuvalle SPA-alustalle perustuvissa Volvo Recharge -lataushybridimalleissa, joita ovat Volvo S60, V60, XC60, S90, V90 ja XC90.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!