Volvo Trucks avaa akkutehtaan Belgiassa

Volvo Trucks avaa ensimmäisen akkujen kokoonpanotehtaan. Belgian Gentissä sijaitseva tehdas toimittaa asennusvalmiita akkuja Volvo Trucksin täyssähköisiin raskaisiin kuorma-autoihin.

– Tämä investointi osoittaa vahvaa sitoutumistamme kuorma-autokuljetusten sähköistämiseen. Vuoteen 2030 mennessä vähintään 50 prosenttia kaikista maailmanlaajuisesti myymistämme kuorma-autoista on sähköisiä, ja vuoteen 2040 mennessä olemme hiilineutraali yritys, Volvo Trucksin johtaja Roger Alm kertoo.

Uudessa akkutehtaassa Samsung SDI:n kennot ja moduulit kootaan akkupaketeiksi, jotka on räätälöity Volvo Trucksin raskaan kaluston sähköiseen mallistoon: Volvo FH, Volvo FM ja Volvo FMX. Sarjatuotanto alkaa tämän vuoden kolmannella neljänneksellä.

Lyhyemmät toimitusajat ja suurempi kierrätysaste

Jokaisen akkuyksikön kapasiteetti on 90 kWh ja asiakas voi valita kuorma-autoonsa jopa kuusi akkupakettia (540 kWh). Akkujen määrä riippuu kunkin asiakkaan toimintasäde- ja hyötykuormatarpeista.

– Integroimalla akkujen kokoonpanoprosessin tuotantoomme voimme lyhentää läpimenoaikoja ja varmistaa tehokkaiden akkujen saannin ja samalla lisätä kierrätysastetta, Alm sanoo.

Volvo Trucksin akut on suunniteltu siten, että niitä voidaan myöhemmin kunnostaa ja käyttää uudelleen. Itse tehdas toimii 100 % uusiutuvalla energialla.

Kolmen raskaan täyssähkömallin tuotanto alkaa tänä vuonna Euroopassa, ja Volvo Trucks tarjoaa maailmanlaajuisesti yhteensä kuusi sähkökuorma-automallia, jotka kattavat kaiken kaupunkijakelusta ja jätteenkäsittelystä alueellisiin kuljetuksiin ja rakennustöihin.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän