Autotoday 10 vuotta sitten: Tältä näyttävät Toyota hybridi- ja polttokennokonseptit

Kymmenen vuotta sitten Toyota esitteli Geneven autonäyttelyssä hyridi- ja polttokennokonseptit. NS4-pistokehybridistä ei tullut tuotantoversiota, mutta FCV-R-malli oli varmaan Toyota Mirai -mallin esiversio.

Tältä näyttävät Toyota hybridi- ja polttokennokonseptit

Toyota esittelee Genevessä ensi kertaa Euroopassa konseptimallit NS4 ja FCV-R. Ensin mainittu on pistokehybridi ja toinen polttokennoauto.

Toyota FCV-R. Kuva: Toyota.

Toyota NS4 -mallissa nähdään pistokehybridin (PHEV) seuraavan sukupolven edistyksellistä muotoilua, jalostettua aistittavuutta ja kohennettua ajotunnetta.

FCV-R puolestaan ilmentää Toyotan polttokennoauton (Fuel Cell Vehicle, FCV) ominaisuuksia ja piirteitä. Toyota tuo porrasperäisen, vetykäyttöisen polttokennomallin myyntiin vuonna 2015.

Juttu oli Autotodayssa 10.2.2012

Katso tästä muita Autotoday 10 vuotta sitten -juttuja.

1 KOMMENTTI

  1. Polttokennoautojenhan piti tulla ihan just heti kohta jo vuonna 2012 markkinoille Esson baari -ukkojen mukaan. Tilanne on tasan sama nyt vuonna 2022 ja ladattavia autoja on liikennekäytössä jo 100 000 kpl joten eipä tuosta kalliin käyttövoiman ja korkean huollon tarpeen autosta tullut yhtikäs mitään, eikä mikään ihme; auton saa nykyään ladattua myös näin taloyhtiössä kerrostalossakin asuvana ja aamulla on jälleen ’tankki’ täynnä hintaan 2,5 €/100 km.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän