Autotoday 10 vuotta sitten: Renault KANGOO BE BOP Z.E. mullistaa maailman

Kuva: Renault.

Kymmenen vuotta sitten sähköautoilu oli vasta tulollaan. Renault esitteli silloin testikäyttöön tarkoitetun mallin.

Renault KANGOO BE BOP Z.E. mullistaa maailman

Renault tuo heinäkuussa ensimmäisenä valmistajana sähköautoesittelymallinsa, Kangoo be bop Z.E -mallin testikäyttöön Euroopan suurimmille markkinoille. Auton teknologia on hyvin samanlainen kuin tulossa olevassa tuotantomallissa.

Renault Kangoo be bop Z.E. esittelymallissa on 44 kW:n (60 hv) sähkömoottori ja 15 kWh:n akku. 18 kuukautta ennen Renaultin tuotantosähköauton esittelyä, Kangoo be bop Z.E:n toimintasäde on noin 100 km.

Tuotantomallin esittelyhetkeen mennessä Renaultin sähköautot ovat hyötyneet akkuteknologian evoluutiosta, joka kasvattaa todellisen toimintasäteen 160 kilometriin.

Kuva: Renault.

Useimmille autoilijoille sähköautolla ajaminen on uusi kokemus. Moottorin äänen puuttuminen, huippuväännön saavuttaminen välittömästi ja tasainen kiihtyvyyskäyrä tarkoittavat, että kuljettajan pitää kehittää uusia tapoja.

Renault, suurena autonvalmistajana ja turvallisuustyön asiantuntijana, yrittää parhaansa mukaan valmistaa sähköautoja, jotka täyttävät yhtäläiset tarkat standardit. Säilyttäen kuitenkin nykyisten autojen mukavuuden.

Renault-Nissan allianssin tavoitteena on tulla nollapäästöisten autojen johtavaksi valmistajaksi. Sähköautot sopivat erinomaisesti Renaultin ympäristötavoitteeseen, joka pyrkii massamarkkinoitaviin tuotteisiin, joilla on minimaalinen ekologinen jalanjälki koko elinkaarensa ajan.

Laajamittainen Renaultin sähköautojen markkinointi alkaa vasta vuonna 2011, nyt Kangoo be bop Z.E. tulee vasta testikäyttöön.

Juttu oli Autotodayssa 30.6.2009.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here