Autotoday 10 vuotta sitten: Kimin yksi Nascar-kisa maksaa 100 000 dollaria!

Kymmenen vuotta sitten Kimi Räikkönen piti taukoa F1-sarjasta. Hän ajoi rallia mutta vuonna 2011 hän kokeili myös NASCAR-sarjassa ajoa.

Kimin yksi Nascar-kisa maksaa 100 000 dollaria!

Kimi Räikkönen joutuu pulittamaan sievoisen summan rahaa jokaisesta NASCAR-kisasta. Kanadalainen Rue Frontenac -verkkolehti tietää kertoa, että Räikkönen maksaa 100 000 dollaria Kyle Busch Motorsportsille per kilpailu.

Räikkönen ajaa näillä näkymin kolmesta viiteen kilpailua KBM:n kalustolla Truck-avolavaluokassa. Kanadalaislehden mukaan Räikkönen maksaa kilpailuista, jotta hän herättäisi sponsoreiden kiinnostuksen ja saisi kasattua rahoituksen NASCAR-sarjan korkeimpiin luokkiin Nationwideen ja Sprint Cupiin.

Tallipomo ja NASCAR-kuski Kyle Busch kertoi viime viikonloppuna, että Räikkösen taustalla on tällä hetkellä kolme sponsoria. Busch ei kuitenkaan tiennyt tai ei halunnut kertoa, mitkä tahot tukevat suomalaiskuljettajaa.

Räikkönen ajaa tällä kaudella myös rallin MM-sarjassa, jossa hänen toimintaansa tukee Red Bull. Buschin mukaan Red Bullin nimeä ei mainittu sopimusneuvotteluissa.

Räikkönen testasi maanantaina ensimmäisen kerran tulevaa kilpuriaan Greshamin radalla. Suomalainen debytoi NASCAR-sarjassa 20. toukokuuta.

Juttu oli Autotodayssa 5.4.2011.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here