Autotoday 10 vuotta sitten: Bottas GP3-sarjaan

Kymmenen vuotta sitten Valtteri Bottas oli jo Williams-tallin testikuljettaja, mutta kilpailukokemusta piti ylläpitää alempitasoisten sarjojen avulla. Kaudelle 2011 Bottas siirtyi GP3-sarjaan ja ajoi sarjan voittoon.

Bottas GP3-sarjaan

Williamsin F1-tallin testikuljettaja Valtteri Bottas kilpailee ensi vuonna uudessa sarjassa. Kaksi edellistä kautta Formula 3 -eurosarjassa kaasutellut Bottas kokeilee siipiään GP3-sarjassa.

Bottaksen ura jatkuu tutussa tallissa, sillä hän ajaa Lotus ART -tiimin kalustolla.

– Kausi GP3-sarjassa Lotus ART:lla on kunnianhimoinen projekti, joka on looginen siirto kehityksen kannalta. Useiden F3-eurosarjan osakilpailuvoittojen jälkeen minun pitää ottaa seuraava askel tiellä kohti moottoriurheilun korkeinta tasoa. GP3-sarja todisti viime vuonna, että se on seuraava askel, Bottas kertoo tallin tiedotteessa.

– Ensimmäisenä tavoitteenani on oppia ja sen jälkeen haluan ajaa kilpaa parhaita vastaan, suomalaiskuski lisää.

Katso tästä muita Autotoday 10 vuotta sitten -juttuja.

ART-tallin Esteban Gutierrez voitti GP3-mestaruuden tänä vuonna. Tallipäällikkö Frederic Vasseur uskoo, että Bottas pystyy puolustamaan tiimin mainetta.

– Valtteri on todella lahjakas ja nopea kuljettaja. Hän on myös hurmaava ja älykäs ihminen, jonka kanssa on aina ollut mukava tehdä töitä.

Juttu oli Autotodayssa 22.11.2010.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here