Kevyesti uudistuva Toyota Camry Suomeen huhtikuussa

Toyota Camry Hybrid uudistuu kevyesti. Uutta on muun muassa lisääntynyt varustelu ja uudelleenmuotoiltu keskikonsoli. Lisäksi Camry saa uudistuksessa hienoisia muutoksia ulkonäköönsä.

Uudistunut etupuskuri ja etusäleikkö antavat valtatien valtiaalle entistä jämäkämmän ja vakaan ilmeen. Vannedesign on uudistunut sekä 17 tuuman että 18 tuuman versiona.

Varustetasosta riippuen Camryn uudelleenmuotoillun keskikonsolin keskeisimmältä paikalta löytää jopa 9 tuuman mediakeskuksen kosketusnäytön. Näytön sijaintia on päivitetty korkeammalle sen käytettävyyttä parantaen.

Päivitetty mediakeskus sisältää tärkeimmille toiminnoille mekaaniset painikkeet ja järjestelmän ohjelmisto on entistä nopeampi käyttää. Oman ulottuvuutensa järjestelmän käyttöön tuo täysi Apple CarPlay – ja Android Auto -toimintojen tuki.

Kuva: Toyota.

Lisää turvallisuutta

Aktiivisten turvallisuusjärjestelmien Toyota Safety Sense päivittyy uudistuvassa Camryssa uusimpaan versioon.

Tämän myötä järjestelmän varusteisiin kuuluu mm. vastaantulevan liikenteen törmäysriskin havainnointi, ESA-hätäohjausavustin sekä risteysajoavustin.

Risteysajoavustin varoittaa mikäli kuljettaja on kääntymässä risteävän liikenteen eteen, joko suoraan vastaan tulevan ajoneuvon suhteen tai risteävää reittiä ylittävän kävelijän suhteen.

Varusteisiin sisältyy edelleen täyden nopeusalueen adaptiivinen vakionopeudensäädin, jonka yhteydessä voi halutessaan käyttää liikennemerkkitunnistusta hyödyntävää DRCC-toimintoa asettamaan liikennemerkin osoittaman nopeusrajoituksen vakionopeussäätimen asetusnopeudeksi.

Käytettävissä on myöskin toiminto, joka hidastaa nopeutta maltillisesti ajettaessa mutkaan, minkä läpi ajaminen asetusnopeudella olisi joko matkustusmukavuuden tai turvallisuuden kannalta arveluttavaa.

Katso tästä muita juttuja Toyota Camrystä.

Kaistallapitoavustinta on edelleen kehitetty: kaistamerkintöjen tarkempi tunnistus, nopeampi reagointi kaistanvaihtotilanteen jälkeen, suurempi vastaohjausvoima kompensoimaan raskasta liikennettä ohitettaessa kohdattavia ilmavirtoja sekä suurempi ohjausvoima korkeammissa nopeuksissa.

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!