Hyvin havainnollinen video Škoda Octavian valmistuksesta

Škoda Auton julkaisema video näyttää havainnollisesti, miten Škoda Octavia -mallit syntyvät. Videolla tosin on vain osa koko valmistusprosessista.

Škoda valmistaa uusimman, neljännen sukupolven Octaviat päätehtaallaan Mladá Boleslavissa perusteellisesti uudistetulla kokoonpanolinjalla.

Se on koko Volkswagen-konsernissa ainoa kokoonpanolinja, jolla voidaan valmistaa sekä täyssähköautojen MEB-perustekniikan automalleja ja polttomoottoriautojen MQB-perustekniikan autoja.

Jokaisena päivänä Škoda Auto valmistaa Mladá Boleslavissa Octavia-malleja 1150 kappaletta. Kokoonpanolinjan kattavat muutokset on hiljattain saatu päätökseen.

Muutoksilla toteutettiin valmiudet valmistaa päivässä jopa 350 kappaletta Enyaq iV -malleja Octavia-mallien rinnalla.

Škoda on panostanut tuotantonsa kehittämiseen huippuluokan robottien käyttämisellä. Robotteja käytetään työntekijöiltä paljon fyysistä voimaa vaativissa tehtävissä, ja niillä myös parannetaan työpisteiden ergonomiaa.

Uudistettu kokoonpanolinja on koko Volkswagen-konsernissa ainoa, jolla voidaan valmistaa sekä polttomoottoriautojen MQB-perustekniikan autoja että täyssähköautojen MEB-perustekniikan automalleja.

Kokoonpanolinjan muutoksiin sisältyivät esimerkiksi tarvittavat rakennustekniset muutokset ja kuljetintekniikan mukautukset vastaamaan täyssähköautojen ja niihin asennettavien komponenttien suurempaa painoa. Uudistusten kustannukset olivat noin 32 miljoonaa euroa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!