Autonvalmistajat tuottamaan hengityskoneita ja muita koronan hoidossa tarvittavia välineitä

Autonvalmistajia ja ilmailualan yrityksiä eri puolilla maailmaa pyydetään ryhtymään tuottamaan hengityskoneita ja muita koronan hoidossa tarvittavia laitteita.

Britanniassa pääministeri Boris Johnson on pyytänyt yrityksiä pikaisella aikataululla valmistamaan erityisesti hengityskoneita. Tässä yhteydessä esillä ovat olleet mm. Rolls-Royce, Airbus and Jaguar Land Rover, joilta Britannian hallitus uskoo löytyvän osaamista laitteiden tekemiseen.

Asiantuntijat suhtautuvat epäillen siihen, että laitteita voitaisiin valmistaa nopeasti. Useat yritykset ovat kuitenkin ilmaiseet halunsa olla mukana tuottamassa laitteita.

Kääntyminen autonvalmistajinen puoleen on saanut alkunsa Kiinasta. Erityisesti autoistaan tunnettu kiinalainen monialan yritys BYD aloitti hiljattain hengitysuojien ja puhdistusaineiden valmistamisen.

BYD ilmoittaa, että sen täydessä käynnissä oleva tehdas on maailman suurin hengityssuojien valmistaja ja tuottaa tällä hetkellä viisi miljoonaa hengityssuojaa ja 300 000 pulloa käsihuuhdetta päivässä.

Aiheesta kertoivat mm. BBC, The Guardian ja Reuters.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän