Autolla Suomessa -esite kertaa liikenteen perusasiat matkailijoille

28.1.2018 12.35

 

Yhä useammat Suomeen saapuvat matkailijat liikkuvat autolla itsenäisesti paikasta ja nähtävyyksistä toiseen.

Liikenneturva ja Liikennevakuutuskeskus ovat yhteistyössä toteuttaneet Autolla Suomessa -esitteen. Yhden A4:n kokoinen ja kaksipuolinen esite sisältää autolla liikkumisen tärkeimmät asiat kompaktissa sekä helposti jaettavassa ja käytettävässä muodossa.

Esite on tehty kahdeksalle eri kielelle: suomeksi, englanniksi, venäjäksi, kiinaksi, japaniksi, espanjaksi, ranskaksi ja italiaksi.

Se onkin suunnattu ensisijaisesti Suomeen saapuville turisteille, jotka yhä useammin autoilevat itsenäisesti paikasta toiseen. Esitettä voidaan jakaa esimerkiksi autovuokraamoissa, tullissa ja muissa tarpeellisissa paikoissa.

– Tämän avulla haluamme parantaa kaikkien tielläliikkujien turvallisuutta. Saimme jo jokin aika sitten kentältä viestejä, että tällaiselle esitteelle olisi tarvetta. Olemme tyytyväisiä, että voimme nyt yhdessä Liikennevakuutuskeskuksen kanssa tarjota eri toimijoille entistä paremmat lähtökohdat ohjeistaa autoilevia turisteja, kertoo Liikenneturvan koulutusohjaaja Toni Vuoristo.

– Esite sopii hyvin muun muassa Suomessa ahkerasti vieraileville venäläisille. Myös ostosmatkailijan on hyvä tietää, mitä Suomen liikenteessä kannattaa huomioida, kertoo Venäjä-asiantuntija Seija Väyrynen Liikennevakuutuskeskuksesta.

Esite eri kieliversioineen löytyy Liikenneturvan verkkosivuilta katsottavaksi, ladattavaksi ja tulostettavaksi. Näin esimerkiksi autovuokraamoyritys saa esitteen nopeasti käyttöönsä, ja sitä voi helposti tulostaa lisää tarpeen mukaan.

Revontulia voi pysähtyä ihailemaan – mutta vain turvallisessa paikassa

Esitteessä on ohjeita muun muassa turvalaitteista, valojen käytöstä, nopeusrajoituksista ja vaikeista ajo-olosuhteista.

Tärkeä kohderyhmä ovat esimerkiksi kiinalaisturistit, joita saapuu Lappiin yhä enemmän. He myös liikkuvat paikasta ja nähtävyyksistä toiseen aiempaa itsenäisemmin.

– Lapissa matkailijoita kiinnostavat usein revontulet, joita pysähdytään tarkkailemaan. Esitteessä muistutetaan, että se on tehtävä turvallisesti eli esimerkiksi parkkipaikalla. Ei niin, että jätetään auto pimeänä tielle tai katsellaan taivaalle ajon aikana. Turvallisuus ensin kaikissa tilanteissa, muistuttaa Liikenneturvan yhteyspäällikkö Petri Niska Rovaniemelt

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here